Zafarbená bielizeň po praní? Oblečenie nevyhadzujte, ešte ho dokážete zachrániť

TA3/zm
2.2.2023 08:00

Táto nehoda sa stala snáď každému aspoň raz pri praní. Dávate do bubna bielu várku, ale pripletie sa vám tam nechtiac červená ponožka a zo snehobieleho oblečenia je razom ružové. Nezúfajte, ešte to dokážete zachrániť.

Zafarbená bielizeň po praní? Oblečenie nevyhadzujte, ešte ho dokážete zachrániť
Pexels

Nielen červené veci v práčke občas púšťajú. Sem-tam sa to stane aj s modrými džínsami alebo novým čiernym kúskom. Bielizeň je potom zafarbená a vy zvažujete, že niektoré veci musíte vyhodiť. Pred tým, ako otvoríte kôš, zadržte. Existuje trik, ako si s tým poradiť.

Kým je vlhké

Aby ste zabránili tejto nehode, musíte konať rýchlo. Podstatné je, aby bola bielizeň ešte vlhká. Inak hrozí, že sa farba vsiakne do vlákien a už vám nepomôže žiaden domáci trik.

No v prípade, že ste nehodu zbadali dostatočne včas, zoberte si na pomoc tablety do umývačky riadu.

Supersilný roztok

Na odstránenie nežiaduceho zafarbenia budete potrebovať vedro s horúcou vodou, v ktorom rozpustíte asi 4 až 5 tabliet na umývanie riadu. Teplota vody je v tomto prípade podstatná. Nebojte sa jej ani v prípade, že ide o bielu bielizeň.

Následne sa obrňte trpezlivosťou, pretože zafarbené kúsky treba v supersilnom roztoku ponechať aspoň 10 hodín. Ani tým sa práca nekončí. Následne oblečenie hoďte ešte raz do práčky a zvoľte bežný program. Až po celej tejto tortúre by sa mal dostaviť výsledok, takže ak ho nevidíte ihneď, nezúfajte a vytrvajte v snažení.

Témy: domácnosť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok