Lacko zdolal Stachovského, Ukrajina - SR po piatku 1:1

SITA TA3
1.2.2013 19:08

Líder hosťujúceho tímu Lukáš Lacko zvíťazil 3:1 na sety v záverečnej z dvoch piatkových dvojhier v rámci zápasu Ukrajina - Slovensko v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2013 tenisových reprezentačných družstiev mužov nad dvojkou domácich Sergijom Stachovským.

Lacko zdolal Stachovského, Ukrajina - SR po piatku 1:1
SITA

Po prvom hracom dni je stav stretnutia nerozhodný 1:1. V prvom sete zvíťazil Slovák hladko 6:2, druhé dejstvo patrilo Ukrajincovi, ktorý sa dostal z manka 2:5, tajbrejk tretieho lepšie zvládol slovenský tenista, ktorý vyhral aj štvrtý set pomerom 6:4. Hrá na tvrdom povrchu Greenset v hale klubu Premier v Kremenčuku.

Prvá polovica úvodného setu patrila Lackovi, ktorý po šiestich hrách viedol 4:2. Slovákovi sa podarilo v brejknúť svojho súpera na 5:2, následne ho podržalo podanie a bol z toho zisk prvého setu v prospech hosťujúceho družstva. Prvý brejk druhého setu sa zrodil v štvrtej hre a úspešný na príjme bol slovenský reprezentant. Štyridsiaty deviaty hráč singlového poradia mal v ôsmom geme brejkbal na ukončenie druhého setu, ale Stachovskij odvrátil kvalitným prvým podaním na zhodu. Lacko si vypracoval aktívnou hrou aj druhý setbal, ale nezužitkoval ho a domáca dvojka znížila na 3:5 a následne čistou hrou dosiahla rebrejk. Servis potom podržal aj 27-ročného kyjevského rodáka, ktorý čistou hrou vyrovnal na 5:5. Chlieb sa lámal v závere druhého setu, keď sa Lackovi nepáčili niektoré výroky rozhodcov a dokonca sa sporil s empajrovým arbitrom. Kľúčovú jedenástu hru vyhral až po 12 zhodách Ukrajinec, ktorý následne potvrdil brejk a vyrovnal na 1:1 na sety.

V úvodných štyroch hrách tretieho dejstva si obaja tenisti podržali servis, prvý zlyhal 25-ročný piešťanský rodák a "pustil" Stachovského na 3:2. Ukrajinec vzápätí potvrdil brejk. V nasledujúcich troch gemoch dominovali podávajúci hráči, až v desiatej hre bol úspešnejší hráč na príjme. Lacko "zobral" podanie Stachovskému a potom sa ujal vedenia 6:5. Tretí set gradoval v tajbrejku. V ňom získal prvý minibrejk Ukrajinec, Slovák však odpovedal rovnakou mincou a dostal sa na 3:4 s výhodou dvoch servisov. Hneď pri prvom však bodoval Kyjevčan (5:3), zverenec Ladislava Simona Lacko potom získal štyri loptičky po sebe a tým aj celý set.

Kľúčovým v štvrtom sete bol piaty gem, v ktorom Slovák vyhral podanie držiteľa štyroch singlových titulov z turnajov ATP, ujal sa vedenia 3:2 a vzápätí si udržal servis. Ani jeden z tenistov už potom nebol úspešný na príjme a Lacko zvíťazil 6:4.


UKRAJINA - SLOVENSKO 1:1 po piatkových dvojhrách 
(1. - 3. februára na tvrdom povrchu Greenset v hale klubu Premier v Kremenčuku) 

Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5
Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6

Zostávajúci program:
Sobota (13.00 h SEČ): 
Štvorhra: 
Iľja Marčenko, Denis Molčanov - Filip Polášek, Igor Zelenay 

Nedeľa (12.00 h SEČ): 
Dvojhry: 
Alexandr Dolgopolov - Lukáš Lacko 
Sergij Stachovskij - Andrej Martin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok