NHL: Kelemen v premiére nebodoval, odohral viac ako 10 minút. Fehérváry si pripísal na konto asistenciu

ta3 TASR
25.1.2023 07:18

Slovenský hokejista Miloš Kelemen absolvoval premiéru v NHL. V noci na stredu nastúpil v druhom útoku Arizony v dueli s Anaheimom, v ktorom domáci Coyotes prehrali 2:5. Kelemen strávil na ľade 10 minút a 4 sekundy, na bránku súpera vyslal jednu strelu a prezentoval sa tromi bodyčekmi. Martin Fehérváry si pripísal na konto asistenciu, Washington však prehral na pôde Colorada 2:3.

NHL: Kelemen v premiére nebodoval, odohral viac ako 10 minút. Fehérváry si pripísal na konto asistenciu
AP Photo/Ross D. Franklin

Kelemena vedenie Arizony v utorok povolalo z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL) do prvého tímu, v ktorom nahradil Michaela Carconeho. Slovenský krídelník ťahá svoju prvú sezónu v zámorí. Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu podpísal vlani v máji s Coyotes dvojročný nováčikovský kontrakt. Na jeseň sa predstavil v prípravnom kempe "kojotov", po ktorom zamieril na farmu do AHL. V drese Tucsonu odohral 39 zápasov, v ktorých nazbieral 20 kanadských bodov za deväť gólov a 11 asistencií.

"Bol to krásny moment a som veľmi nadšený, že som mohol nastúpiť. Cítil som nervozitu pred zápasom. V prvej tretine sme hrali dobre, keďže sme mali aj niekoľko šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Mal by som lepšie pocity, keby sme pri mojej premiére triumfovali," povedal Kelemen pre nhl.com.

Fehérváry odohral proti Coloradu 17 minút a prihral na prvý gól Capitals. Tampa s Erikom Černákom zdolala Ninnesotu 4:2. Slovenský obranca absolvoval 19:12 min. New Jersey Devils s Tomášom Tatarom zvíťazili nad Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení. O zisku dvoch bodov pre domácich rozhodol svojím druhým gólom Dougie Hamilton. Tatar bol na ľade 15:15 min.

Výsledky NHL:
Detroit - San Jose 3:2 pp, Montreal - Boston 2:4, Philadelphia - Los Angeles 3:4 pp, Pittsburgh - Florida 7:6 pp, Tampa - Minnesota 4:2, New Jersey - Vegas 3:2 pp, Nashville - Winnipeg 2:1, St. Louis - Buffalo 3:5, Arizona - Anaheim 2:5, Colorado - Washington 3:2, Vancouver - Chicago 5:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok