Vetrák verí, že novela ústavy prejde, Saková pochybuje. Pčolinský sa cíti ako v cirkuse

ta3
24.1.2023 21:16

V stredu sa má v parlamente hlasovať o úprave ústavy, ktorá by umožnila predčasné voľby. Má bývalá koalícia dostatočných 90 hlasov? V relácii Téma dňa odpovedali hostia Milan Vetrák (OĽANO), Denisa Saková (Hlas-SD) a Peter Pčolinský (Sme rodina).

20230124_tema_dna_5.jpg
TA3

„Bolo by fajn, keby politici prestali riešiť svoje miesta a koľko výplat ešte dostanú,“ vyhlásil Pčolinský. Myslí si, že jediné riešenie tejto krízy, ktorú nazval depresiou, by boli nové voľby. Chce, aby politici začali riešiť reálny stav krajiny a nie stav parlamentu. „Začnime sa venovať ľuďom,“ dodal.

„Voliči OĽaNO nechcú predčasné voľby,“ vyhlásil Vetrák. Uviedol, že pre týchto voličov je 30. september kompromis. Podľa neho chce vláda tento dátum, lebo má v pláne dokončiť prácu, ktorú začala. „Reforma justície, reforma zdravotníctva a reforma národných parkov potrebujú určité opatrenia, ktoré potrebujú čas,“ pokračoval. Uviedol, že momentálna vláda garantuje aj nezávislosť justície a prokuratúry.

„My jasne hovoríme, čo najskorší termín,“ povedala Saková. Obáva sa, čo bude môcť vláda ešte urobiť do septembra. Podľa nej viacero poslancov súčasnej koalície si nechce skrátiť obdobie, lebo vraj už nikdy nebudú mať taký plat, ako majú teraz. „Táto vláda má jednoducho skončiť, čo najskôr,“ dodala.

„Poďme sa baviť o tom termíne,“ uviedol Pčolinský. Ak nebude zhoda 90 poslancov na júnový termín, tak by sa podľa neho mali dohodnúť na inom. „Prezidentka povedala, že treba urobiť predčasné voľby a všetci si uvedomujú, že musia byť,“ skonštatoval. Myslí si, že aj koalícia a aj opozícia by mala dať nabok svoje egá a dohodnúť sa.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok