Fiala odsúdil vyhrážky politikom. K zmierneniu spoločnosti musia prispieť všetci, vyhlásil

ta3 čtk
24.1.2023 16:38

Český premiér Petr Fiala v utorok počas návštevy Berlína odsúdil vyhrážky politikom a zdôraznil, že k zmiereniu spoločnosti musia prispieť všetci, obzvlášť politickí predstavitelia. Fiala tak reagoval na oznámenie prezidentského kandidáta Andreja Babiša, že kvôli vyhrážkam ukončuje kontaktnú kampaň pred piatkovými a sobotnými voľbami.

Koalícia je ohrozená aj v Česku. Fialovou vládou otriasa jeden z prvých veľkých škandálov
TASR/AP

"Politici dostávajú vyhrážky, nie je to výnimočné, dostávam ich aj ja. Je to bohužiaľ dnes súčasť toho, čo musí politik zniesť a uniesť," povedal Fiala s tým, že vyhrážanie sa nepovažuje za prijateľné.

"Musíme všetci robiť všetko preto, aby sme znížili napätie v spoločnosti. Je potrebné to odsúdiť, musia to urobiť všetci politici a odsúdiť akékoľvek formy vyhrážok a násilia. Nepatrí to nielen do politiky, ale vôbec do spoločnosti," povedal premiér.

Podľa Fialu je dôležité, aby politici nepoužívali ani vo volebnej kampani klamstvá, nepravdy, nesnažili sa rozoštvávať spoločnosť, nevymýšľali si a nevyužívali strach ľudí. Dodal, že politickí predstavitelia sa musia správať slušne a mali by byť hrdí na to, že ponúkajú verejnosti slušnosť a zodpovednosť. "Všetci tak napätie znížime," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok