V škole po mne hádzali banány. Hamilton opísal, ako sa stal terčom šikany pre farbu pleti

ta3 mš
25.1.2023 05:00

Sedemnásobný šampión F1 Lewis Hamilton nedávno opísal svoju skúsenosť so šikanou. Vyhlásil, že po ňom v škole hádzali banány a pravidelne bol šikanovaný pre svoju rasu. Tridsaťosemročný jazdec Mercedesu hovorí, že jeho školské časy boli pravdepodobne najtraumatickejšou a najťažšou časťou jeho života, píše BBC.

V škole po mne hádzali banány. Lewis Hamilton sa rozhovoril o tom, ako sa stal terčom šikany pre farbu pleti
AP Photo/Kamran Jebreili

V posledných rokoch sa Hamilton pustil do kampane na zvýšenie diverzity v motoristickom športe. Založil komisiu, ktorá má preskúmať, prečo sú etnické menšiny v športe nedostatočne zastúpené, založil kampaň Mission 44, ktorá sa zameriava na podporu mladých ľudí zo slabších sociálnych pomerov a spolupracuje s Mercedesom na zvyšovaní diverzity vo vnútri tímu.

Čaká ho 17. sezóna

Hamilton v marci vstúpi do svojej 17. sezóny v F1. Zároveň ide o posledný rok zmluvy, ktorú má podpísanú s Mercedesom. Šéf tímu Toto Wolff začiatkom januára povedal, že je presvedčený, že Hamilton sa dohodne na novej zmluve, aby mohol pokračovať v Mercedese aj po konci tohto roka.

"Máme pred sebou celý rok," povedal Wolff. "Sme tak zosúladení, za posledných desať rokov sa náš vzťah upevnil. Ide len o to, aby bol Lewis fyzicky späť v Európe, aby sme dali hlavy dokopy, trochu sa možno pohádali, a potom po niekoľkých hodinách vyšli z miestnosti spolu s bielym dymom."

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok