Požiar v domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi stále nemá vinníka. Škody vyčíslili na takmer tri milióny eur

ta3
23.1.2023 13:28

Ničivý požiar domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi, ku ktorému došlo v závere marca, nemá vinníka. Samospráve to oznámili zástupcovia vyšetrovacích orgánov. Škody, ktoré vtedy oheň spôsobil, vyčíslili na viac ako 2,7 milióna eur.

Na 29. marec 2022 Spišskonovovešťania tak skoro nezabudnú. Pohľady na v poslednej chvíli evakuovaných dôchodcov sa zapísali do pamäte mnohým. Zamestnanci domova sa v okamihu stali hrdinami. Len vďaka ich duchaprítomnosti nielenže nik nezahynul, ale sa ani len nezranil. Klientov domova dočasne umiestnili do rôznych ubytovacích zariadení v okolí. Budovu však oheň veľmi poškodil.

"Celková škoda bola znaleckým posudkom odhadnutá na niečo cez 2,7 milióna eur," uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik. Časť prostriedkov na bleskurýchlu opravu samospráva uvoľnila zo svojho rozpočtu, časť pochádzala z poistného plnenia. Zvyšok radnica doslova vyzbierala z rôznych zdrojov. Budovu opravovali po častiach. Do už zrekoštruovaných priestorov sa klienti postupne vracali. Na dokončenie opráv bude radnica potrebovať ešte 1,7 milióna eur.

Medzi klientmi domova, ich rodinnými príslušníkmi, ale aj obyvateľmi mesta sa často opakovala otázka: Kto je za ničivý požiar zodpovedný? "Mám k dispozícii správu vyšetrovateľov. Je tam napísané, že to bola nezistená príčina na elektroinštalácii. Čiže vinník neznámy," povedala poverená riaditeľka domova Tatiana Mesarčíková.

Od katastrofy uplynulo desať mesiacov. Vinníka, ktorý ju spôsobil, tak obyvatelia oficiálne nepoznajú a zrejme ani nespoznajú.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok