Policajná akcia v Kalifornii sa skončila, muž v dodávke je podľa médií mŕtvy

TA3 ČTK
22.1.2023 21:50

V kalifornskom meste Torrance sa odohral policajný zásah, ktorý súvisel s predchádzajúcou streľbou v meste Monterey Park, pri ktorej zahynulo desať ľudí. Informovali o tom v nedeľu americké médiá, podľa ktorých bezpečnostné zložky obkľúčili mužov v dodávke, o ktorom sa domnievali, že môže ísť o podozrivého zo streľby.

Policajná akcia v Kalifornii sa skončila, muž v dodávke je podľa médií mŕtvy
TASR/AP

Denník LA Times neskôr napísal, že zásahové komando SWAT vniklo do vozidla a našlo vodiča mŕtveho. Zatiaľ však nie je jasné, či je to ten istý človek, ktorý je podozrivý zo streľby.

Bezpečnostné zložky podľa stanice CNN zatiaľ potvrdili iba to, že policajný zásah skončil. Na záberoch amerických médií bolo vidieť bielu dodávku, ktorú spredu aj zozadu zablokovali obrnené policajné autá. Zásahová jednotka neskôr vnikla do vozidla, píše denník LA Times, podľa ktorého boli už predtým vidieť v okne vozidla najmenej dve diery po projektiloch. Niekoľko zdrojov z bezpečnostných zložiek denníku oznámilo, že zomrel na následky strelného zranenia, ktoré si spôsobil sám.

Šerif okresu Los Angeles Robert Luna predtým podľa CNN na tlačovej konferencii povedal, že polícia nevie iste, či je v dodávke muž podozrivý zo streľby. Avšak dodávka zodpovedá vozidlu, po ktorom polícia pátrala v súvislosti s tragédiou v Monterey Park.

Šerif ešte pred ukončením akcie povedal, že človek v dodávke môže byť mŕtvy. Stanica CNN s odvolaním sa na svoje zdroje napísala, že policajný zásah v Torrance, ktoré sa nachádza asi 40 kilometrov od mesta Monterey Park, začal vo chvíli, keď sa policajti snažili dodávku zastaviť. Keď vodičovi povedali, aby vystúpil, počuli niečo, čo bol podľa nich zvuk zodpovedajúci tomu, že sa vodič zastrelil.

Streľba v tanečnom štúdiu v kalifornskom meste Monterey Park, ktoré sa nachádza východne od Los Angeles a kde žije početná ázijská komunita, vypukla v sobotu večer miestneho času (dnes ráno SEČ) po oslavách čínskeho nového roka a podľa polície si vyžiadala životy desiatich ľudí a ďalších desať ich bolo zranených. Agentúra Reuters s odvolaním sa na úrad losangeleského šerifa napísala, že páchateľ z miesta činu utiekol. Jeho motív nie je v tejto chvíli jasný.

Muž podozrivý zo streľby je podľa opisu svedkov Aziat vo veku medzi 30 až 50 rokmi, píše Reuters s odvolaním sa na úrady. Šerif Luna na svojom twitteri medzitým zverejnil snímky podozrivého. Muž na záberoch, zhotovených zrejme bezpečnostnými kamerami, má okuliare, tmavú bundu a tmavú čiapku s bielymi pruhmi. Polícia vyšetruje možnú súvislosť s ďalším incidentom v tanečnom štúdiu v neďalekom meste Alhambra, ktorý sa obišiel bez zranení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok