Dohoda o predčasných voľbách je blízko, povedal Heger. Konať by sa mohli 30. septembra

ta3/Milan Špak
22.1.2023 12:31

Koalícia sa blíži k dohode o predčasných voľbách, povedal Eduard Heger, ktorý bol hosťom diskusnej relácie ta3 V politike. Je podľa neho možné, že sa budú konať 30. septembra, keďže tento termín preferujú OĽANO aj SaS, pričom si ním nemá problém ani Sme rodina.

vp_12.jpg
TA3

Spory prekrývali výsledky

Premiéra netešia spory medzi predsedami OĽANO Igorom Matovičom a SaS Richardom Sulíkom. Povedal, že "potom zanikali všetky dobré veci, ktoré sme pre ľudí urobili". Je podľa neho dôležité, aby do septembra parlamentné strany zachovali zodpovednosť pri tom, čo budú schvaľovať a "aby sa uchádzali o hlas a priazeň občanov Slovenskej republiky tým, ako budú vystupovať".

Na otázku, či toho budú koaličné strany schopné, keď ich výsledky dva a pol roka prekrývali hádky, Heger odpovedal: "Ak chceme osloviť občana, musíme mu ukázať, že to myslíme so Slovenskom vážne. To vyzerá inak než tak, že sa spolu hádame." V parlamente podľa neho nehrozia "jatky populizmu", ak sa strany OĽANO, Za ľudí, Sme rodina a SaS zachovajú zodpovedne.

Heger sa nechce vyjadrovať k svojej politickej budúcnosti, či už v OĽANO, alebo v inom projekte. Chce zabojovať o dôveru občanov v najbližších voľbách. Je podľa neho veľká pravdepodobnosť, že v najbližších dňoch dôjde k dohode o predčasných voľbách na 30. septembra a že do tohto termínu bude pri moci dočasne poverená vláda.

"Je tu racionálny prienik, treba ho zrealizovať. Je tiež racionálne, aby dovládla táto vláda. Ak bude všetko fungovať, vieme priviesť krajinu bezpečne do predčasných volieb, vykonať veľa pomoci pre ľudí a dokončovať dôležité investície z plánu obnovy, ktoré sú kľúčové pre budúci rozvoj Slovenska," uzavrel Heger.

Celý diel relácie V politike si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok