Na severe Sýrie sa zrútila budova, zahynulo najmenej desať ľudí

ta3 TASR
22.1.2023 09:37

Najmenej desať ľudí zahynulo po tom, čo sa v meste Aleppo na severe vojnou zmietanej Sýrie zrútila päťposchodová budova.

Na severe Sýrie sa zrútila budova, zahynulo najmenej desať ľudí
Hawar News Agency via AP

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) spresnilo, že k tragédii došlo v Kurdmi ovládanej štvrti Aleppa. V budove žilo približne 30 ľudí a predpokladá sa, že väčšina z nich skončila pod jej troskami.

Záchranárom sa podarilo spod trosiek vyslobodiť živého 15-ročného chlapca a pátranie po ďalších nezvestných pokračuje, dodalo SOHR, ktoré sídli v britskej metropole Londýn. Podľa agentúry AP je medzi obeťami aj jedno dieťa.

Príčinou tragédie malo byť narušenie základov budovy v dôsledku unikania vody. Krvavá občianska vojna v Sýrii zúri už od roku 2011, pripomína DPA. Počas vojny bolo mnoho budov v Aleppe - najväčšom meste krajiny a niekdajšom obchodnom centre - zničených alebo poškodených. O život v tomto konflikte prišli už státisíce ľudí a viac než polovica z 23 miliónov obyvateľov krajiny bola nútená opustiť svoje domovy.

Aj keď sýrska vláda pod vedením prezidenta Bašára Asada opätovne dobyla Aleppo z rúk ozbrojených opozičných zoskupení, daná štvrť Šajch Maksúd, kde k zrúteniu budovy došlo, stále ovládajú Kurdi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok