Na expolicajta Kučerku vydali európsky zatykač. Má sa nachádzať v Bosne

ta3 Denník N
21.1.2023 22:00

Na expolicajta Mariána Kučerku vydali v piatok (20. 1.) európsky zatykač. Vyplýva to z informácií zverejnených na stránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Upozornil na to Denník N.

Na expolicajta Kučerku vydali európsky zatykač. Má sa nachádzať v Bosne
TASR/Ján Krošlák

Prvostupňový súd Mariána Kučerku pôvodne uznal za vinného zo zločinu prijímania úplatku a pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve, uložil mu trest 11 rokov väzenia. Prípad je v súčasnosti na Najvyššom súde SR. Expolicajt sa na zasadnutia opakovane nedostavil. Neúčasť na tohtotýždňovom verejnom zasadnutí zdôvodnil svojím zdravotným stavom, ktorý mu nedovoľuje vycestovať z Bosny a Hercegoviny.

Marián Kučerka čelí obžalobe za prijatie úplatku vo výške 25 000 eur od podnikateľa Norberta Bödöra prostredníctvom bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda Slobodníka. Pomôcť mal za to Štefanovi Žigovi, príbuznému exministra Petra Žigu. V druhom skutku sa mu kladie za vinu, že mal prijať úplatok vo výške 200 000 eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok