Protivládne protesty v Peru neutíchajú, majú desiatky obetí. Úrady uzavreli Machu Picchu

ta3 ČTK
21.1.2023 09:41

Pri protivládnych protestoch v Peru na juhu krajiny zomrel jeden človek. Demonštrácie požadujúce odstúpenie dočasnej prezidentky Diny Boluarteovej a rozpustenie Kongresu tak majú od začiatku decembra už 46 obetí na životoch, vrátane jedného policajta. Úrady v sobotu kvôli pokračujúcim nepokojom uzavreli turistickú atrakciu Machu Picchu, uviedla agentúra AFP.

Protivládne protesty v Peru neutíchajú, majú desiatky obetí. Úrady uzavreli Machu Picchu
TASR/AP

Po piatkových demonštráciách v meste Ilave bol 62-ročný muž prevezený do miestnej nemocnice so zlomeninou stehennej kosti, uviedla agentúra EFE. Muž patril k ôsmim vážne zraneným, ktorých miestni lekári ošetrili. Ďalší muž má priestrel brucha, ostatní majú zlomeniny a pomliaždeniny.

"Žiadame políciu, aby nepoužívala neprimeranú silu," povedal miestny ombudsman Jacinto Ticona. Minister vnútra Vicente Romero povedal, že demonštrácie sú plánované a koordinované akcie so zámerom vydierať vládu.

Rozhodnutie uzavrieť Machu Picchu a okolité turistické trasy ministerstvo kultúry zdôvodnilo "situáciou v spoločnosti" a obavami o zdravie turistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok