Rumunský súd predĺžil influencerovi Tateovi väzbu, na slobodu nepôjde ani jeho brat

ta3 čtk
20.1.2023 14:46

Rumunský súd v piatok vyhovel žiadosti prokuratúry a predĺžil o 30 dní väzbu kontroverznému britsko-americkému influencerovi Andrewovi Tateovi. Na slobodu sa nedostane ani jeho brat Tristan a ďalšie dve obvinené v prípade zneužívania žien, informujeme podľa správy z agentúry Agerpres.

Rumunský súd predĺžil influencerovi Tateovi väzbu, na slobodu nepôjde ani jeho brat
TASR/AP

Bratia Tateovci boli s dvoma ďalšími podozrivými - bývalou policajtkou a priateľkou Andrewa Tatea - zatknutí na sklonku minulého roka pre podozrenie zo zločinného zoskupenia, obchodovania s ľuďmi a znásilnenia. Podľa prokuratúry prinútili šesť žien vytvárať pornografické snímky určené pre spoplatnené webové stránky.

Tridsaťšesťročný Tate dostal zákaz publikovať na mnohých sociálnych sieťach za svoje misogynné komentáre a nenávistné príspevky. Týkalo sa to aj twittera, kde má 4,5 milióna sledujúcich. Po nástupe Elona Muska na čelo tejto sociálnej siete bol ale zákaz podobne ako v prípade mnohých ďalších kontroverzných ľudí zrušený. Onedlho pred zatknutím si Tate na twitteri vymieňal urážky so švédskou klimatickou aktivistkou Gretou Thunbergovou.

Tate sa podľa médií zdržiava v Rumunsku od roku 2017. Počas vyšetrovania mu prokuratúra pre závažnú trestnú činnosť (DIICOT) zabavila majetok, vrátane desiatich domov a 15 luxusných automobilov. V prípade odsúdenia mu hrozí až 15 rokov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok