Za pár hodín prišli o život dve zrazené chodkyne. Polícia upozornila na dôležitosť reflexných prvkov

ta3/TASR
20.1.2023 12:36

Pri dopravnej nehode v Ivanke pri Nitre prišla o život 85-ročná chodkyňa. Nehoda sa stala v piatok krátko pred siedmou hodinou. Po štvrtkovejzrážke s autom v obci Švedlár v okrese Gelnica prišla o život 79-ročná chodkyňa.

Za pár hodín prišli o život dve zrazené chodkyne. Polícia upozornila na dôležitosť reflexných prvkov
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Ivanka pri Nitre

Podľa vyjadrenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre 32-ročný vodič osobného motorového vozidla VW Passat z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do chodkyne, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov.

Chodkyňa pri zrážke utrpela zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla. Policajti podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok. Príčina dopravnej nehody, miera zavinenia a okolnosti sú predmetom vyšetrovania dopravnej polície v Nitre.

Švedlár

Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že žena, ktorú včera zrazilo auto vo Švedlári, podľahla zraneniam v nemocnici. Nehoda sa stala okolo 15.30 h, do ženy narazil autom BMW X5 vodič vo veku 37 rokov. Polícia pripomenula, že v čase, kedy došlo k dopravnej nehode, bola v tomto úseku znížená viditeľnosť pre nepriaznivé poveternostné podmienky. "Podľa doterajších výsledkov však chodkyňa mala kráčať v strede jazdného pruhu vozidla, avšak bez akéhokoľvek reflexného prvku," dodala Ivanová.

Vodič pri nehode neutrpel zranenia, alkohol v jeho dychu nezistili. Počas nariadenej pitvy budú u nebohej dôchodkyne zisťovať aj prípadnú prítomnosť návykových látok. "Či k tragédii prispeli nepriaznivé poveternostné podmienky, rýchlosť jazdy vodiča alebo neopatrnosť starenky budú zisťovať policajti počas ďalšieho vyšetrovania," doplnila s tým, že v danej veci začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Policajti na sociálnej sieti vyzývajú ľudí, aby nezanedbávali nosenie reflexných prvkov. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok