Zuzana Mauréry pre ta3: Nezniesla by som, keby za mňa rozhodol muž

ta3/Simona Frantová
20.1.2023 12:00

Obľúbená herečka Zuzana Mauréry má za sebou úspešný pracovný rok. Do kín mieri nový film Slúžka, je tvárou úspešného seriálu a o pracovné ponuky nemá núdzu. Tento rok sa však rozhodla venovať sama sebe. S čím máva počas nakrúcaní najväčší problém? Ako sa vyrovnáva s hejtami a aký charakter by si rada zahrala? Aj to prezradila v rozhovore.

Zuzana Mauréry pre ta3: Nezniesla by som, keby za mňa rozhodol muž
ta3

Bolo nejaké slovo, ktoré vám robilo vyslovene problém? 

Všetko mi robilo problém (smiech). Nie, tá východniarčina je naozaj ťažká. Hoci môj otec pochádza zo Solivaru, takže aj my tam máme nejakú východniarsku vetvu. Je to ťažké nárečie tým, že je tak odlišné. V každom meste sa hovorí ináč, takže pre mňa je to veľká zvláštnosť a rébus, že na takéto hlúposti sa ľudia dokážu chytiť. 

Ste veľká perfekcionistka, keď ste mali aj koučku na pľaci. Pôsobíte na mňa tak, že idete na sto percent. Ste na seba prísna? 

Ako v čom? 

V herectve, aj v živote... 

Mám také pravidlo, že keď pre vec urobíte všetko, výsledok nie je dôležitý. To už sú potom okolnosti a s čím ste vlastne v tú chvíľu schopná pracovať. Tohto sa držím a takto sa snažím fungovať aj v práci. 

Zvyknete sa na seba aj pozrieť? Povedzme v nejakom filme a zhodnotiť svoj výkon? 

To je ťažké, ale je to herectvo, takže musím. Ťažko to človek znáša, keď vidím vlastne až na tom plátne, ako som zostarla. Že takto ja vyzerám? Bože, to je strašné. Ale tak snažím sa so sebou skamarátiť. 

Mne ste sa najviac páčili vo filme Učiteľka. Ako ste sa vžili do tejto postavy? Pretože ja si myslím, že vám sadla veľmi dobre. 

Keď sa na to spätne pozerám, tak Učiteľka bola taký prelom. Ja som na tom filme strávila osem dní a celé to nakrúcanie trvalo dvadsať. Bolo to myslené ako česko-slovenská spolupráca pre televíziu a koniec. A zrazu to malo dosah naozaj do celého sveta. Niekoľkokrát to bolo preložené na festivaloch. Ten scenár je dokonca zaradený medzi najlepšie scenáre. V Los Angeles je banka, kde tieto výnimočné scenáre zhromažďujú. Okrem Pelíšok je tam ešte aj tento. Som vďačná, že sa tie náhody takto stretli. Už ďalšiu takú rolu si nejakú prosím, poďme ďalej... (smiech) 

A aká je vaša vysnívaná rola? 

Nemám vysnívanú. Zvyknem hovoriť, že moja vysnívaná rola je tá, kde každá tá sekcia, či už sú to maskéri, kostyméri, scenáristi majú absolútne perfektné podmienky na prácu. To je vysnívaná rola, na tom sa dá stavať a potom už dej sa čo sa dej. 

Keď nepracujete, pretože naozaj toho máte veľa, ako si oddýchnete a čo vás najbližšie čaká? 

Ja oddychujem stále, nemám to až také napínavé. Minulý rok som nakrútila dosť vecí, dosť seriálov aj filmov hlavne v Čechách a tie budú mať tento rok premiéru. Takže ono sa zdá, že je toho veľa, ale tak napríklad tento rok vlastne len oddychujem. 

Najlepšie...

Najlepšie. Ale však mám čo si na sebe dávať do poriadku, všelijaké zdravotné veci. Myslím si, že je to dobre zariadené a čo človek potrebuje, tak to mu zhodia zhora. 

Celý rozhovor s herečkou Zuzanou Mauréry si môžete pozrieť nižšie,
nájdete ho aj na youtubovom kanáli Televízie ta3.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok