Novej 76-ke zabránilo OĽANO, tvrdí Gröhling. Bývalá koalícia sa dohodla na možnom termíne predčasných volieb

ta3
19.1.2023 12:06

Poslednú ranu úvahám Eduarda Hegera o novej 76-tke mali dať Richard Sulík a Branislav Gröhling. SaS paradoxne ešte stále nepovažuje predčasné voľby za najlepšie riešenie, ale len za prípustný kompromis. V relácii Téma dňa sa k téme možnej politickej budúcnosti vyjadril bývalý minister školstva Branislav Gröhling z SaS.

brani_5.jpg
TA3

V utorok strana SaS vyhlásila, že nebude podporovať vznik novej 76-ky. Premiér Eduard Heger musel svoju snahu o jej zostavenie následne zabaliť, keďže bez hlasov poslancov SaS na ňu nemal šancu. V stredu sa stretla bývalá koalícia, aby sa dohodla na termíne predčasných volieb. Po diskusii Heger na tlačovej konferencii vyhlásil, že sa budú pravdepodobe konať 30. septembra. 

Spočiatku sa však zdalo, že SaS podporí novú 76-ku. "Novú 76-ku znefunkčnilo prioritne OĽANO tým, že poverený premiér nevedel deklarovať svojich poslancov," povedal v relácii bývalý minister školstva Branislav Gröhling zo strany SaS. Dodal, že jej vzniku zabránil aj Boris Kollár, ktorý spočiatku sľúbil, že hlasy dodá, no iba pod podmienkou predčasných volieb. "Títo dvaja páni rozhodli o tom, že sa vôbec nemusíme baviť o nejakej 76-ke," dodal.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok