Prípad štyroch mŕtvych z Michaloviec vyšetrujú ako vraždu. Má ísť o rodinnú tragédiu

ta3/TASR
18.1.2023 12:20

Obhliadkou miesta činu začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin obzvlášť závažného zločinu vraždy. V súvislosti so štyrmi osobami bez známok života, ktoré našli v utorok podvečer v jednom z bytov v Michalovciach, informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Prípad štyroch mŕtvych z Michaloviec vyšetrujú ako vraždu. Má ísť o rodinnú tragédiu
TASR - Roman Hanc

Po oznámení na tiesňovej linke našli policajti v byte telá dvoch dospelých osôb a dvoch detí. "Ulicami mesta Michalovce sa okamžite začali šíriť špekulácie, dohady a dezinformácie o tom, čo sa za dverami bytu vlastne stalo a či údajný vrah naďalej nebehá po slobode. Je nevyhnutné upokojiť širokú verejnosť, že podľa doposiaľ získaných, zhromaždených a vyhodnotených informácií ide o rodinnú tragédiu," uviedla. Kedy, akým spôsobom, za akých okolností a prečo k nej vlastne došlo sú predmetom ďalšieho, rozsiahleho vyšetrovania.

Poznamenala, že dokumentovanie takejto tragédie je mimoriadne náročné a zdĺhavé. Policajti zaisťovali stopy a dôkazy do skorých ranných hodín, všetky putovali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. "Vyšetrovanie prípadov má svoje postupy, v tomto prípade ide aj o mimoriadne citlivý prípad a zverejnenie akýchkoľvek, hoci aj čiastkových informácií, môže zmariť alebo sťažiť ďalší postup vo vyšetrovaní," dodala s tým, že ak zistia informácie, ktoré bude možné verejnosti poskytnúť, zverejnia ich hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

Heger vyjadril ľútosť nad tragédiou

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) vyjadril ľútosť nad tragickou udalosťou z Michalovciec. Informoval o tom na sociálnej sieti. "Vyjadrujem ľútosť nad obrovskou tragédiou, ktorá sa udiala včera vo večerných hodinách v Michalovciach," uviedol Heger, ktorý zároveň pozostalým vyjadril úprimnú sústrasť. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok