Pád lietadla v Nepále neprežilo 71 cestujúcich. Pátrajú po poslednej nezvestnej osobe

ta3 čtk
18.1.2023 11:34

Najmenej 71 obetí si podľa najnovšej bilancie vyžiadala nedeľná nehoda lietadla v Nepále. Záchranári budú pokračovať v pátraní aj po poslednom nezvestnom človeku, nepálske úrady ale vylúčili, že by mohol byť nájdený živý, informovala agentúra Reuters.

Pád lietadla v Nepále neprežilo 71 cestujúcich. Pátrajú po poslednej nezvestnej osobe
TASR/AP

Pátranie komplikuje fakt, že sa stroj pred plánovaným pristátím v turistickom stredisku Pokhara zrútil do 300 metrov hlbokej rokliny. Záchranné tímy pri práci používajú okrem iného drony. Zatiaľ posledné telo sa podarilo nájsť v utorok neskoro popoludní miestneho času.

"Už nie je šanca na nájdenie žiadneho preživšieho. Doteraz sme vyslobodili 71 tiel. Pátranie po tom poslednom bude pokračovať," vyhlásil vysoký predstaviteľ Pokhary Tek Bahádur.

Nedeľná havária je podľa agentúr najhorším leteckým nešťastím v Nepále za posledných 30 rokov. Na palube havarovaného stroja nepálskej spoločnosti Yeti Airlines bolo 15 cudzincov: päť Indov, štyria Rusi, dvaja Juhokórejčania a po jednom človeku z Írska, Austrálie, Francúzska a Argentíny.

Objasniť príčiny nehody by mali pomôcť čiernej skrinky z havarovaného lietadla, ktoré boli objavené v pondelok. V utorok nepálske úrady oznámili, že zariadenie obsahujúce údaje o priebehu letu bude zaslané na analýzu do Francúzska, kde bolo lietadlo ATR 72 vyrobené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok