Nadal neobháji titul, prehral s McDonaldom. Zápas dohrával so zranenou nohou

ta3 tasr
18.1.2023 08:07

Španielsky tenista Rafael Nadal neobháji titul v mužskej dvojhre na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii nasadenej jednotky prehral v 2. kole s Američanom Mackenziem McDonaldom 4:6, 4:6, 5:7. Zápas dohrával so zranenou nohou.

Nadalovi vôbec nevyšiel úvod zápasu, rýchlo prehrával 1:4 a McDonald pretavil dvojitý brejk v zisk prvého setu. Za stavu 3:4 v druhom dejstve Španiel pocítil pri jednej z dlhých výmen prudkú bolesť v nohe a po skončení ôsmeho gemu zamieril do šatne na lekárske ošetrwnie. Po návrate na dvorec zápas dohral so sebazaprením, no nedokázal zabrániť skorej rozlúčke s turnajom.

McDonald po zisku cenného skalpu neskrýval spokojnosť. "Začal som dobre, všetko mi vychádzalo. Skvele som podával i returnoval. V treťom sete som.sa však začal trochu trápiť. Rafa hral nevyspytateľný tenis, je to veľký šampión. Bolo ťažké hrať proti nemu, aj keď bol zranený. Môj plán bol jasný, chcel som hrať razantne a páliť zo všetkých pozícii," uviedol Američan v pozápasovom rozhovore.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok