Zatknutý mafián Denaro bude dostávať chemoterapiu v špeciálne upravenej väzenskej miestnosti

ta3 TASR
17.1.2023 20:38

Mafiánsky boss Matteo Messina Denaro sa po zatknutí v sicílskom Palerme bude liečiť na rakovinu vo väznici v stredotalianskom regióne Abruzzo, informovali v utorok väzenské zdroje. Denara chytili v pondelok po 30 rokoch na úteku, pripomenula tlačová agentúra ANSA.

Zatknutý mafián Denaro bude dostávať chemoterapiu v špeciálne upravenej väzenskej miestnosti
TASR/AP

Väznica v meste L'Aquila v regióne Abruzzo v súčasnosti zriaďuje špeciálnu miestnosť na chemoterapiu. Denaro bol najhľadanejším mužom Talianska a už rok pred zatknutím dostával pod falošným menom chemoterapiu pre metastázy nádoru na pečeni.

Lekár, ktorý ho prehliadol v Palerme, v utorok povedal, že niekdajší boss a playboy, známy pod prezývkou Diabolik, je vážne chorý. Denaro je považovaný za nástupcu historických vodcov sicílskej mafie Cosa Nostra - Tota Riinu a Bernarda Provenzana, ktorí zomreli vo väzení v rokoch 2016 a 2017.

Denaro bol v neprítomnosti odsúdený na doživotie za vraždy a ďalšie mafiánske zločiny. Jeho jediná známa fotografia doteraz pochádzala zo začiatku 90. rokov. Do pátrania po najznámejšom talianskom odsúdencovi na úteku boli dlhé roky zapojené stovky policajtov a karabinierov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok