Plátok citróna vedľa postele: Kým budete spať, vyrieši niekoľko zdravotných problémov

TA3/zm
23.1.2023 16:00

Zdanlivo zbytočný nápad, ale citrón naozaj dokáže divy. Ak ho postavíte vedľa postele, môže predchádzať zdravotným komplikáciám.

Plátok citróna vedľa postele: Kým budete spať, vyrieši niekoľko zdravotných problémov
Pexels

Počas spánku v noci prospejete svojmu zdraviu, a to prakticky bez námahy. Stačí k posteli umiestniť plátok citróna. Toto všetko dokáže.

Terapia citrónom

Vôňa citrusu je silná, ale nie vtieravá. Ak ho umiestnite nakrájaný na plátky v nejakej miske alebo na tanieriku na nočný stolík, nebude vám pri zaspávaní prekážať. Počas noci táto citrusová vôňa bude pôsobiť terapeuticky. Citrón je dobre známy aj v aromaterapii. Odbúra napätie a stres a dokonca pomáha predchádzať aj depresívnym stavom.

Kvalitný spánok

Citrónové výpary pozitívne pôsobia aj na spánok ako taký. Keďže citrusová aróma upokojuje nervový systém, znamená to aj kvalitnejší a hlbší oddych. Lekári dokonca hovoria, že takýto detail môže mať vplyv aj na rýchlosť zaspávania.

Dýchacie cesty

Keďže neustále hovoríme o citrónovej aróme, podstatný vplyv má aj na zdravie dýchacích ciest. Nádchu a upchatý nos možno nevylieči, ale uvoľní dýchanie. Antiseptické účinky citrónovej vône budú pôsobiť aj ako prevencia pred baktériami a vírusmi.

Témy: Citrón zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok