NHL: Slafkovskému pripísali mínusový bod a nedohral zápas, Halák si proti krajanovi nezachytal

ta3 TASR
16.1.2023 07:55

Hokejisti Montrealu Canadiens zvíťazili v nočnom zápase NHL na ľade New Yorku Rangers 2:1. Slovenský útočník Juraj Slafkovský si v drese hostí pripísal jeden mínusový bod a do kanadského bodovania sa nezapísal už 15 zápasov za sebou. Jeho krajan brankár Jaroslav Halák z Rangers bol pripravený na striedačke v pozícii náhradníka.

NHL: Slafkovskému pripísali mínusový bod a nedohral zápas, Halák si proti krajanovi nezachytal
TASR/AP

Slafkovský nastúpil na krídle štvrtej formácie s Christianom Dvorakom a Michaelom Pezzettom. Na ľade odohral 9:04 min a okrem mínusového bodu si pripísal aj dve trestné minúty, dve strely na bránku, dve zblokované strely a jednu stratu puku. Na kanadský bod čaká už mesiac, zatiaľ naposledy bodoval asistenciou 14. decembra proti Ottawe. Slafkovský mal v prvej tretine na dosah svoj piaty gól v sezóne, ale v prečíslení dvoch proti jednému mu brankár Igor Šesťorkin zmaril príležitosť efektným zákrokom. V druhej časti si najskôr odsedel menší trest za držanie a po návrate na ľad opäť fauloval. Počas signalizovaného trestu strelil Panarin vyrovnávajúci gól na 1:1. Pre slovenského útočníka sa zápas skončil počas druhej tretiny, v ktorej odstúpil pre zranenie v dolnej časti tela. Klub zatiaľ neuviedol dĺžku absencie ani bližší charakter zranenia. Rangers nebodovali prvýkrát po siedmich zápasoch.

Hokejisti Vancouveru ukončili sériu štyroch prehier, keď triumfovali na ľade Caroliny 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Domáci viedli v zápase 2:0 a od 58. minúty aj 3:2, no Brock Boeser 17 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal. O víťazstve Canucks rozhodol v tretej sérii nájazdov Elias Pettersson. "Boli sme nevýrazní a pôsobili sme unavene. To bolo vidieť. Oni (Canucks) boli lepší než my," povedal tréner Caroliny Rod Brind’Amour. Jeho tím prehral po dvoch víťazstvách a naďalej je so 62 bodmi na 2. mieste tabuľky Východnej konferencie.

Hráči Winnipegu uspeli tretíkrát po sebe, keď na domácom ľade zdolali Arizonu 2:1. Pre hostí to bola už deviata prehra v sérii a naďalej čakajú na prvé víťazstvo v roku 2023. Jets potvrdili formu, keď zvíťazili v ôsmich z uplynulých deviatich zápasov. Na konte majú 49 bodov a poskočili do čela Západnej konferencie o bod pred Vegas Golden Knights.

NHL - výsledky:

Carolina - Vancouver 3:4 sn, New York Rangers - Montreal 1:2, Winnipeg - Arizona 2:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok