Špeciálna vojenská operácia ide podľa plánu, vyhlásil Putin. Ruskú ekonomiku považuje za stabilnú

ta3 TASR
15.1.2023 13:33

Dynamika ruskej "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine je pozitívna, vyhlásil v nedeľu ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň vyjadril nádej, že ruskí vojaci dosiahnu na Ukrajine ďalšie úspechy.

Neustále po ruke. Putin podľa britskej televízie mal pri sebe na návšteve cvičiska jadrový kufrík
TASR/AP

"Dynamika je pozitívna... Všetko sa vyvíja v rámci plánu ministerstva obrany a generálneho štábu," uviedol Putin pre ruskú štátnu televíziu Rossija 1. "Dúfam, že naši bojovníci nás ešte viac ako jedenkrát potešia výsledkami ich boja," dodal šéf Kremľa.

Ruské ministerstvo obrany v piatok oznámilo, že jeho jednotky dobyli výchdoukrajinské mesto Soledar. Ukrajina to však poprela s tým, že v meste stále prebiehajú boje. Ak by však ruská armáda mesto naozaj dobyla, išlo by pre Moskvu o zriedkavý úspech po sérii vojenských nezdarov.

Po tom, čo Západ na Rusko uvalil pre inváziu na Ukrajinu najprísnejšie sankcie v moderných dejinách, ukázala ruská ekonomika pozoruhodnú odolnosť, no najväčší producent prírodných zdrojov vo svete sa teraz začína stále viac obracať k Číne, analyzuje Reuters.

Podľa Putina je kľúčovým ekonomickým ukazovateľom nezamestnanosť. "Nezamestnanosť je historicky najnižšia. Inflácia je nižšia, ako sa očakávalo, a čo je dôležité má klesajúci trend," uviedol Putin. Pod ťarchou sankcií sa ruská ekonomika vlani prepadla, ale menej než predpovedali ekonómovia.          

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok