Polícia v Alabame vyjednáva s únoscom malého chlapca

TA3, TASR
31.1.2013 07:08

Napätá patová situácia pokračovala dnes v Midland City v americkom štáte Alabama, kde vietnamský veterán vtrhol do školského autobusu, zastrelil šoféra a uniesol päťročného chlapca.

Polícia v Alabame vyjednáva s únoscom malého chlapca
SITA

Množstvo susedov identifikovalo podozrivého útočníka ako 65-ročného Jimmyho Leeho Dykesa, ktorý sa do Midland City prisťahoval pred vyše rokom. Mal povesť násilníka s protivládnymi názormi, ktorý ohrozoval svoje okolie.

Dykes chlapca zadržiava vo svojom odľahlom bunkri. Dráma sa začala v utorok miestneho času po skončení vyučovania. Šoféra školského autobusu Charlesa Alberta Polanda označili miestni za hrdinu, ktorý obetoval život, aby ochránil 21 školákov.

Väčšina detí sa snažila dostať do zadnej časti autobusu, keď tam vtrhol ozbrojený muž a povedal, že chce dvoch chlapcov vo veku šesť a osem rokov. Šofér sa mu pokúšal postaviť do cesty, no útočník naňho štyri razy vystrelil. Potom schytil náhodne vybrané dieťa a ušiel.

Chlapec v bunkri údajne môže pozerať televízor a dostal lieky, ktoré mu poslali z domu po tom, ako jeho únosca s tým súhlasil. Desiatky policajných áut a agentov FBI zablokovali prístupovú cestu, okolité domy evakuovali. Polícia sa s Dykesom snaží vyjednávať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok