NHL: New Jersey uspelo na ľade Anaheimu. Tatar pomohol k víťazstvu asistenciou

ta3 TASR
14.1.2023 07:47

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na sobotu pripísal v NHL asistenciu, ktorou prispel víťazstvu New Jersey na ľade Anaheimu 6:2. Tridsaťdvaročný útočník má po 42 zápasoch základnej časti na konte 26 bodov (9+17). Jeho tím triumfoval ako prvý v histórii súťaže v 16-tich z úvodných 19 zápasov na ľadoch súperov.

NHL: New Jersey uspelo na ľade Anaheimu. Tatar pomohol k víťazstvu asistenciou
AP Photo/Ashley Landis

Tatar asistoval v 17. minúte pri presilovkovom góle Jacka Hughesa, ktorým zvýšil na 3:0 pre hostí. Hughes sa pod výhru podpísal dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou, dva góly dal aj Švéd Jesper Bratt a obranca Damon Severson zaznamenal tri asistencie. Devils dosiahli tretie víťazstvo za sebou a už len dva body ich delia od lídra Metropolitnej divízie Caroliny. Tatar si počas 12:44 min na ľade pripísal aj jeden plusový bod, vyslal dve strely na bránku a mal jeden "hit". 

"Je náročné víťaziť vonku konštantne. Treba si to zapamätať a mať na mysli, že váš tím objavil mnoho nových spôsobov, ako vyhrávať zápasy," uviedol tréner hostí Lindy Ruff pre oficiálnu webstránku profiligy.

Winnipeg zásluhou dvoch gólov Marka Scheifeleho uspel v Pittsburghu 4:1 a bodovo sa vyrovnal vedúcemu tímu Centrálnej divízie Dallasu. "Hráčov treba naplno oceniť. Bol to zrejme jeden z našich najlepších zápasov v tejto sezóne, najmä z herného a útočného hľadiska. Dnes sa nikto nezviezol, každý prispel k triumfu," neskrýval nadšenie tréner hostí Rick Bowness, ktorého tím dosiahol siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich zápasov. Jets podržal brankár David Rittich, ktorý dosiahol 95,7-percentnú úspešnosť zákrokov. Jeho spoluhráč Kyle Connor zaznamenal asistenciu a bodoval v deviatom dueli v rade.

Aj v treťom nočnom zápase vyhrali hostia, Edmonton deklasoval domáce San Jose 7:1. Po tri body v drese Oilers zaznamenali Connor McDavid (2+1), Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins (obaja 1+2). "Dostal som dve kvalitné prihrávky od Leona, to pomohlo. Cítim sa veľmi dobre, ale je to o celom tíme. Snažíme sa hrať jeden dobrý zápas za druhým a brať to postupne. Tak ako v druhej polovici minulej sezóny," povedal McDavid, ktorý v deň zápasu oslávil 26. narodeniny. Líder ligovej produktivity (37+45) je len štvrtý hráč v histórii, ktorý prekonal hranicu 80 kanadských bodov za menej ako 45 zápasov. Predtým to dokázali iba Mario Lemieux (31), Jaromír Jágr (37) a Ron Francis (44).

Výsledky zápasov NHL: 

Pittsburgh - Winnipeg 1:4

Anaheim - New Jersey 2:6 /Tatar za hostí 0+1/

San Jose - Edmonton 1:7

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok