Slovenka naletela podvodníkovi, ktorý sa vydával za vojaka. Poslala mu štvrť milióna eur

ta3 čtk
12.1.2023 17:33

Celkovo štvrť milióna eur vylákal od Bratislavčanky zatiaľ neznámy páchateľ, ktorý s ňou nadviazal komunikáciu prostredníctvom sociálnej siete a vydával sa za vojaka OSN. Informoval policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia SR už prípad vyšetruje.

Slovenka naletela podvodníkovi, ktorý sa vydával za vojaka. Poslala mu štvrť milióna eur
Profimedia

Podľa Szeiffa muž kontaktoval 57-ročnú Slovenku v novembri 2021a tvrdil, že ako vojak armády OSN slúži vo vojenskom tábore v Jemene a že má syna, ktorý študuje v Škótsku. Opakovane od ženy pod rôznymi zámienkami vylákal peniaze, ktoré mu posielala prostredníctvom elektronického bankovníctva.

O komunikácii s domnelým vojakom Slovenka síce povedala svojmu partnerovi, prevody peňazí ale zamlčala. Až na začiatku tohto roka prišla na to, že ide zrejme o podvod, a na políciu podala trestné oznámenie.

Polícia SR v minulosti opakovane upozorňovala za rôzne spôsoby, ktorými sa podvodníci snažia získať peniaze od dôverčivých ľudí. Podľa nej podvedených ľudí pribúda a podvodníci sa zameriavajú nielen na seniorov. Okrem toho, že sa vydávajú za vojaka na zahraničnej misii, kontaktujú svoje obete telefonicky s vymyslenou legendou, že sú pracovníci pošty či lekári a snažia sa vymámiť od ľudí peniaze. Napríklad ako falošní policajti nabádali seniorov k tomu, aby úspory či šperky kvôli údajne hroziacej krádeži vložili do vrecka a ten napríklad vyhodili z okna bytu, kde vraj čaká ďalší policajt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok