VIDEO: Predsavzatie, ktoré každý rok končí v koši. Trénerka radí, ako doma začať cvičiť a vytrvať

ta3/Soňa Búranová
14.1.2023 00:00

Veľa ľudí si v novom roku dáva viaceré predsavzatia. Jedným z nich je práve viac cvičiť a zdravo jesť. No ako býva zvykom, nie každý vytrvá. Ak ste sa rozhodli, že teraz je ten správny čas začať, trénerka a streetworkouterka Veronika Greinerová vám poradí, ako na to. Zostavila tréningový plán na doma, ktorý zvládne každý, a pridala aj cenné rady.

VIDEO: Predsavzatie, ktoré každý rok končí v koši. Trénerka radí, ako doma začať cvičiť a vytrvať
ta3/Soňa Búranová

Rozcvička

Rozcvičiť sa pred tréningom je veľmi dôležité. Rozcvičku by sme nemali podceniť, ak chceme predísť nepríjemným zraneniam alebo zbytočným natiahnutiam. Klasickú rozvičku od hlavy až k chodidlám, ktorú poznáme aj z hodín telesnej výchovy, doplňte ďalšími funkčnými cvičeniami, napríklad:

1. Výpady na mieste

Môžeme ich mať ako rozcvičovacie cvičenie alebo cvičenie priamo v tréningu. Pulzujeme smerom nahor a nadol, smerom nadol pohyb tlmíme. Môžeme urobiť 12 opakovaní na každú nohu. 

2. Vysoké kolená

Odrážame sa zo špičiek, kolená smerujú čo najvyššie k hrudníku a pomáhame si rukami. Ideálne, ak palce smerujú k prsiam. Môžeme urobiť 15 a 15 opakovaní na každú nohu alebo 30-sekundové intervaly.

3. Zdvíhanie rúk nad hlavu v podrepe

Ramená zatlačíme smerom nadol, tým pádom sa lopatky pritisnú k sebe. Ruky zdvíhame nad hlavu počas toho, ako máme ramená zatiahnuté smerom nadol. V hornej pozícii sa takmer dotkneme dlaňami, smerom nadol pohyb tlmíme. Bude stačiť 5 až 10 opakovaní.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok