Winter Games odštartujú už v piatok. Slovenské derby bude sledovať rekordný počet divákov

ta3 TASR
12.1.2023 15:00

Na derby Slovana Bratislava s HC Košice v rámci Kaufland Winter Games 2023 sa predalo už viac vstupeniek, ako je kapacita najväčšieho hokejového stánku na Slovensku. Organizátori sa tak už deň pred štartom podujatia tešia z diváckeho rekordu. Pred nedeľňajším duelom Tipos extraligy zohrajú na Tehelnom poli súboje aj hokejisti Trenčína so Zvolenom a Třinca s Kometou Brno, "Old boys" Slovana a Sparty a zápas pod holým nebom si vyskúšajú aj mladí hokejisti.

"Snívalo sa mi, že sa mi tento sen splní a som nesmierne rád, že stojíme pred otvorením víkendu, o akom doteraz nik ani netušil. Bude to oslava hokeja a oslava storočnice Slovana. Taký klub si to zaslúži a zaslúžia si to aj ľudia, ktorí dva roky počas pandémie strádali. Bol by som rád, keby ich prišlo čo najviac a prišli na futbalový štadión na hokejový zápas. Veľmi radi by sme dali šancu aj malým deťom, pretože počas pandémie zostali pri počítačoch a čokoládach. Chceme im vrátiť radosť a úsmev na tvár," povedal organizátor podujatia Marián Bezák.

V piatok 13. januára proti sebe nastúpia Třinec a Kometa Brno, pričom oba tímy majú v kádri viacero slovenských hráčov. Ďalší deň je na programe duel medzi Duklou Trenčín a Zvolenom, ktorý hral aj na jedinom doterajšom "Winter Classic" na Slovensku. Ten sa konal v roku 2019 na banskobystrických Štiavničkách a hostia vtedy zdolali Banskú Bystricu 3:2. Podujatie vyvrcholí nedeľným šlágrom medzi Slovanom a Košicami. Pre domácich sú Winter Games zároveň oslavou stého výročia klubu, ktorá prebehla pre covid len v obmedzenom režime. "Dúfam, že táto oslava sa prejaví vysokou účasťou divákov a zvýšením popularity našej extraligy," uviedol majiteľ bratislavského klubu a člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Rudolf Hrubý.

Vstup voľný

Všetky tri stretnutia sú na programe o 18.30 h a budú súčasťou ligových súťaží. Organizátori okrem hlavných duelov pripravili aj bohatý sprievodný program s viacerými koncertmi a do projektu zapojili aj mladých hokejistov, ktorí v poludňajších hodinách odohrajú tri duely pod holým nebom. Už vo štvrtok 12. januára sa o 11.30 h v rámci 29. kola základnej časti Kaufland extraligy dorastu stretli tímy HC Slovan Bratislava a HOBA Bratislava, v piatok 13. januára o 12.00 h sa uskutoční prípravné stretnutie súťaže mladších žiakov medzi HC Slovan Bratislava a HK Ružinov 99 Bratislava a v sobotu 14. januára o 11.00 h súťažné stretnutie extraligy juniorov medzi HC Slovan Bratislava a HK Dukla Trenčín.

Na všetky stretnutia je vstup voľný s obmedzenou kapacitou hľadiska bez predaja vstupeniek. "Ďakujeme za túto možnosť, pretože to bude zážitok, ktorý si budú so sebou niesť celý život. Z pohľadu mládežníckeho hokeja sme zažili veľmi ťažké dva roky. Preto aj toto beriem ako také svetielko do budúcnosti a verím, že sa nám podarí pritiahnuť viac mladých k hokeju," povedal predseda komisie mládeže SZĽH Lukáš Pék.

Organizátorom mierne skomplikovalo prípravy teplé počasie, no veria, že podujatie prebehne bez problémov i keby pršalo. "Chcem sa poďakovať celému českému hokeju, že prijali pozvanie na túto oslavu a za ochotu, pretože to nebolo jednoduché. Třinec i Kometa si museli povymieňať zápasy, aby sa tu mohli predstaviť. Takisto sa chcem poďakovať Košiciam, Trenčínu i Zvolenu. Všetci sme sa spojili pre hokej a chceme tu niečo vybudovať. Je to prvý ročník, ale nie posledný," dodal Bezák.

Záštitu nad akciou prevzali predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Ambasádorom je legenda Slovana Václav Nedomanský, ktorý vhodí úvodné buly nedeľňajšieho derby. "Keď za mnou prišiel Marián Bezák s týmto nápadom niekedy v septembri, neváhal som ani sekundu. Myslím, že nebude žiadne iné podujatie na Slovensku, ktoré by ho tak skoro prekonalo. Dramaturgicky je veľmi dobre vymyslené a držím palce, nech je úspešné," povedal Droba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok