Vagnerovci našli telo jedného z dvoch nezvestných britských dobrovoľníkov na východe Ukrajiny

ta3 TASR
12.1.2023 11:08

Príslušníci ruskej polovojenskej Vagnerovej skupiny tvrdia, že našli telo jedného z dvoch britských dobrovoľníkov, ktorí sa stratili na východe Ukrajine.

Vagnerovci našli telo jedného z dvoch nezvestných britských dobrovoľníkov na východe Ukrajiny
TASR/AP

Vagnerovci v príspevku na sociálnej sieti Telegram nespomínajú meno muža, ktorého telo našli, avšak uviedli, že mal pri sebe dokumenty oboch nezvestných Britov. K príspevku zverejnili aj fotografiu, na ktorej možno vidieť dva pasy – jeden na meno Andrew Bagshaw a druhý s menom Christopher Parry. TASR o tom informuje podľa štvrtkovej správy denníka The Guardian.

Ukrajinská polícia v pondelok uviedla, že pátra po dvojici nezvestných Britov na východe Ukrajine, kde v súčasnosti prebiehajú ťažké boje. "Dnes bolo nájdené telo jedného z nich. Boli pri ňom nájdené dokumenty oboch Britov," uvádza Vagnerova skupina vo vyhlásení. Nespomína však, kde presne telo našli. The Guardian upozorňuje, že tieto informácie nedokázal nezávisle overiť. Nájdenie pozostatkov jedného z Britov nepotvrdil ani Britský Úrad pre zahraničné veci a medzinárodný rozvoj. Uviedol však, že rodinám nezvestných Britov poskytuje podporu.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok