NHL: Capitals podľahli Philadelphii, Konecny sa blysol hetrikom

TA3 TASR
12.1.2023 06:58

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry z Washingtonu si v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL pripísal na konto siedmy bod. V dueli na ľade Philadelphie zaznamenal asistenciu, jeho tím však prehral 3:5. Hetrikom sa v domácom drese blysol Travis Konecny.

NHL: Capitals podľahli Philadelphii, Konecny sa blysol hetrikom
TASR/AP

Fehérváry sa podieľal na treťom góle svojho tímu v 55. minúte, akciu zakončil bekhendom T.J. Oshie a znížil na 3:4. Víťazstvo "letcov" potom v závere do prázdnej bránky spečatil Konecny a zaznamenal svoj druhý trojgólový zápas v kariére. Bodoval už v desiatom stretnutí za sebou. Fehérváry má po 32 zápasoch bilanciu tri góly a štyri asistencie. Proti Philadelphii odohral 20:07 min, mal aj plusový bod a dva "hity". Washington má šiestu najlepšiu bilanciu vo Východnej konferencii. "V tretej tretine sme mali šance vyrovnať duel, no nepodarilo sa nám to. Urobili sme pár vecí, ktorými sme si v podstate strelili do vlastnej nohy," posťažoval sa kouč Capitals Peter Laviolette podľa nhl.com.

Philadelphia zvíťazila v šiestom z uplynulých siedmich stretnutí a po zlom štarte do sezóny sa posunula na východe už na 13. priečku. Konecny sa desaťbodovým zápisom v sérii postaral o počin, ktorý v drese Flyers zaznamenal naposledy Claude Giroux v ročníku 2017/18. 

"Každý deň v sezóne som sa snažil vykorčuľovať na ľad a makať naplno. V týchto dňoch sa mi to skrátka vracia. Nech som hral s kýmkoľvek v útoku, dostával som od spoluhráčov prihrávky do vyložených šancí," vyhlásil Konecny, z ktorého hokejky padol aj rozdielový gól na 2:1 - 33 sekúnd pred koncom prvej tretiny. "To bol dôležitý zásah. Udal tón duelu a veľká vec to bola aj pre našu formáciu. Takmer celú tretinu sme nastupovali proti Ovečkinovi, prehrali sme veľa súbojov a veľa toho nepredviedli. Gól nám dodal sebavedomie."    

Konecny má na konte 24 gólov z 36 stretnutí. Na podobné čísla sa dostal štvrtýkrát v kariére, za uplynulé dva roky však dal dokopy iba 27 gólov. "Je to typ hráča, ktorého výkony sú odrazom kvality tímu. Chodí do tých správnych priestorov, puk si ho nachádza. Konečne dostáva odmenu za svoju snahu," vyslal povzbudivé slová na adresu zverenca tréner Philadelphie John Tortorella.  

Mitch Marner rozhodol gólom v presilovke 75 sekúnd pred koncom tretej tretiny o víťazstve Toronta nad Nashvillom 2:1. Bodoval už v 18. domácom zápase v sérii a vyrovnal tak klubový rekord Darryla Sittlera z ročníka 1977/78. "Willy Nylander mi to skvele poslal. Snažil som sa predovšetkým poslať to na bránku, aby ma nezblokovali. Som rád, že mi to tam padlo. Mal som šťastie," tešil sa Marner. Toronto uspelo aj bez svojej zranenej hviezdy Austona Matthewsa. Gól a asistenciu zaznamenal John Tavares, William Nylander pridal dve asistencie a brankár Matt Murray predviedol 32 úspešných zákrokov.  

Ruský krídelník Klim Kostin prispel dvoma gólmi k víťazstvu Edmontonu na ľade Anaheimu 6:2. Hráči Los Angeles si pripísali tretí triumf za sebou, keď doma zdolali San Jose 4:3. Quinton Byfield a Timo Meier si pripísali zhodne dva body za gól a asistenciu.

Kings zvíťazili v treťom stretnutí za sebou a na západe im patrí 3. priečka s identickým počtom bodov ako majú Dallas a Vegas. Hráči z Kalifornie však odohrali o tri stretnutia viac ako obaja ich súperi. Kľúčový gól strelil v 53. min Gabriel Vilardi, keď zvýšil na 3:2, o 53 sekúnd ho napodobnil Drew Doughty. Necelé tri minúty pred koncom už iba znížil Tomáš Hertl. Pri úvodnom zásahu Adriana Kempeho v 6. min asistoval Anže Kopitar a načal tak siedmu stovku bodov na domácom ľade. 

"Nebol to z našej strany najlepší zápas. Nemyslím si, že sme hrali s dostatočnou mierou naliehavosti. Je to však dobrý pocit nájsť cestu k výhre, hoci sa nám nedarilo," priznal kouč Los Angeles Todd McLellan.  

NHL - výsledky

Philadelphia - Washington 5:3 /Fehérváry za hostí 0+1/

Toronto - Nashville 2:1

Anaheim - Edmonton 2:6

Los Angeles - San Jose 4:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok