Kaliforniu naďalej sužujú dažde. Úrady nariadili evakuáciu mesta, kde žijú aj Harry a Meghan

ta3 tasr
10.1.2023 11:38

Úrady v americkom štáte Kalifornia nariadili v pondelok pre pretrvávajúce silné dažde a hroziace zosuvy pôdy evakuáciu obyvateľom malého mesta Montecito, v ktorom žije i britský princ Harry s manželkou Meghan Markleovou. Informuje o tom agentúra AFP.

Kaliforniu naďalej sužujú dažde. Úrady nariadili evakuáciu mesta, kde žijú aj Harry a Meghan
TASR/AP

Montecito leží neďaleko Los Angeles a má zhruba 9000 obyvateľov, vrátane moderátorky Oprah Winfreyovej, herečky Jennifer Anistonovej, speváčky Katy Perryovej a ďalších známych  osobností. Podľa upozornenia meteorológov má v utorok napršať ďalších 20 centimetrov zrážok.

Reportér agentúry AFP povedal, že polícia rozmiestnila na cestách do mesta zátarasy, aby zabránila príchodu ľudí. Hovorcovia princa Harryho sa k situácii zatiaľ pre agentúru AFP nevyjadrili.

Montecito leží na úpätí pohoria, ktoré pred piatimi rokmi spustošil požiar a preto je obzvlášť náchylné na zosuvy pôdy. Pred piatimi rokmi si tam zosuvy pôdy vyžiadali 23 obetí, pripomína AFP. Po prívalových dažďoch a s nimi súvisiacimi povodňami v Kalifornii zahynulo už 12 ľudí. Pre tento americký štát sú silné dažde počas zimných mesiacov nezvyčajné, píše AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok