Indonéziu zasiahlo zemetrasenie o sile 7,7 stupňa. Otrasy cítili až v Austrálii

ta3 TASR
9.1.2023 21:51

Zemetrasenie o sile 7,7 stupňa zasiahlo v pondelok oblasť Tanimbarských ostrovov v Indonézii. Informovalo o tom Európske stredomorské seizmologické stredisko. Či si otrasy vyžiadali nejaké obete či škody, nebolo bezprostredne známe. Ohnisko zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 97 kilometrov.

Indonéziu zasiahlo zemetrasenie o sile 7,7 stupňa. Otrasy cítili až v Austrálii
AP Photo/Achmad Ibrahim (ilu.)

Zemetrasenie zaznamenali aj obyvatelia severnej Austrálie, uviedla na Twitteri novinárka servera NT News Annabel Bowlesová. Desiatky obyvateľov mesta Darwin podľa nej pre otrasy vybehli von z bytov. V Austrálii pritom bola práve noc, mnoho ľudí tak otrasy zobudili. Ako napísal na Twitteri jeden z užívateľov práve z Darwinu: "Nikdy som nevyskočil z postele tak rýchlo." Iná z užívateliek siete zase poznamenala, že išlo o "najdlhšie a najsilnejšie otrasy, ktoré si pamätá za posledných viac ako 50 rokov".

Indonézia, ktorú tvorí 17-tisíc ostrovov a ostrovčekov a obýva ju 270 miliónov ľudí, leží na rozhraní troch veľkých tektonických dosiek, a zemetrasenia sú v tejto oblasti časté. Vlani v novembri zasiahlo zemetrasenie indonézsky ostrov Jáva a vyžiadalo si vyše 600 obetí. Ďalšie desiatky tisíc ľudí vtedy prišli o strechu nad hlavou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok