Banka Goldman Sachs plánuje prepustiť okolo 3000 zamestnancov, tvrdí agentúra Bloomberg

ta3 čtk
9.1.2023 08:20

Americká investičná banka Goldman Sachs plánuje prepustiť zhruba 3200 zamestnancov. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. Goldman Sachs na konci septembra zamestnávala cez 49.000 ľudí.

americka banka goldman sachs 1140 px (TASR)
TASR

Aj podľa zdroja agentúry Reuters sa predpokladá, že banka zruší cez 3000 pracovných miest. Tento zdroj však upozornil, že o konečnom rozsahu prepúšťania firma ešte nerozhodla.

Spoločnosť Goldman Sachs údajne začne prepúšťanie už tento týždeň. Zdroje agentúry Reuters uviedli, že prepúšťanie by sa malo sústrediť najmä na divíziu investičného bankovníctva. Banka sa k informáciám o znižovaní počtu zamestnancov podľa agentúr odmietla vyjadriť.

Spoločnosť Goldman Sachs teraz zápasí s útlmom v rôznych oblastiach svojho podnikania, vysokými nákladmi na expanziu v oblasti drobného bankovníctva as neistými vyhliadkami pre finančné trhy a ekonomiku.

Firma v októbri oznámila, že jej zisk v treťom štvrťroku zisk klesol na 2,96 miliardy dolárov (zhruba 66 miliárd Sk) z 5,28 miliardy dolárov pred rokom. Výsledky za štvrtý štvrťrok by mala zverejniť budúci týždeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok