Spánok bez pyžama má svoje výhody: Nahé spanie takto prospeje zdraviu a kráse

TA3/zm
13.1.2023 16:00

Zvyknete sa každú noc zababušiť do teplého pyžama, alebo naopak, milujete spánok bez neho? Nahé spanie má podľa odborníkov mnoho výhod pre naše zdravie.

Spánok bez pyžama má svoje výhody: Nahé spanie takto prospeje zdraviu a kráse
Pexels

Hlbší spánok, menej stresu aj zdravšia pleť. To je len zopár výhod, prečo sa oplatí spať bez pyžama.

Hlbší spánok

Ak je vám v noci príliš teplo, môžete to narúšať kvalitu spánku. A tak je vedecky dokázané, že spánok bez pyžama rovná sa kvalitnejší oddych. Telesná teplota by mala v noci klesať na to, aby sa organizmus dobre regeneroval.

Bez stresu

Nahé telo uvoľňuje oxytocín oveľa jednoduchšie, a tak môže tento hormón bez pyžama lepšie regulovať tlak, krvný obeh a dokonca i stres. Mimochodom, ten istý hormón má na svedomí aj pohodu a intimitu. Takže je vedecky podložené, že nahý spánok zbližuje partnerov.

Žiadne infekcie

Spať bez pyžama je zdravé aj pre pohlavné orgány. Teplo je totiž perfektnou pôdou pre baktérie, ale ak sa vyvetráte nahým spánkom, nehrozia, najmä ženám, žiadne infekcie a zápaly tam dole.

Chudnutie a lepšia pleť

V noci sa uvoľňuje rastový hormón, ktorý má vplyv aj na spaľovanie tukov a regeneráciu pleti. Čím teplejšie vám počas spánku je, tým menej tento hormón pracuje vo váš prospech. Spať bez pyžama je teda najjednoduchšia diéta na svete.

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok