Polícia v americkom štáte Utah našla v dome osem zastrelených ľudí, z toho päť detí

TA3 ČTK
5.1.2023 11:05

Polícia v americkom štáte Utah našla v dome v mestečku Enoch osem zastrelených členov jednej rodiny, z toho päť detí. Úrady neuviedli žiadne podrobnosti, ani motív vraždy, oznámili iba, že obete utrpeli strelné rany, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Polícia v americkom štáte Utah našla v dome osem zastrelených ľudí, z toho päť detí
TASR/AP

Polícia našla mŕtvych, keď vykonávala rutinnú kontrolu, uviedli úrady v osemtisícovom meste Enoch ležiacom takmer 400 kilometrov na juh od Salt Lake City. Policajti uviedli, že na mieste neobjavili nič, čo by predstavovalo ohrozenie verejnosti.

Jeden z predstaviteľov mesta, Rob Dotson, uviedol, že miestnu komunitu správa zaskočila, pretože rodina v nej bola dobre známa. "Mnohí z nás s nimi slúžili v kostole, v komunite a chodili s nimi do školy," uviedol Dotson v stredu večer.

"Táto komunita v túto chvíľu trpí. Cítia stratu, cítia bolesť a majú veľa otázok," uviedol Dotson s tým, že úradníci plánujú zverejniť ďalšie informácie, akonáhle budú k dispozícii a tiež podľa toho, ako bude postupovať policajné vyšetrovanie. Naznačil, že ďalšie podrobnosti by mohli vyjsť na svetlo za jeden alebo dva dni.

Kontroly na základe telefonátov, ako bol ten, ktorý strážnikov priviedol do domu s ôsmimi mŕtvymi, sú podľa Dotsona rutinnou záležitosťou, keď dotyčných nikto dlhšiu dobu nevidel na verejnosti. Guvernér Utahu Spencer Cox vyjadril v stredu večer na Twitteri sústrasť pozostalým.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok