Slovan prehral v Paríži so Saint-Germain tesne 0:1

SITA
3.11.2011 21:22

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase 4. kola v F-skupine Európskej ligy UEFA 2011/2012 s francúzskym tímom Paríž Saint-Germain na jeho pôde tesne 0:1 (0:0).

Jediný presný zásah večera zaznamenal v 63. min argentínsky stredopoliar Javier Pastore. Domáci sa vďaka trojbodovému zásahu výrazne priblížili k postupu do jarného šestnásťfinále, naopak zverenci Vladimíra Weissa st. stratili šancu na pokračovanie v aktuálnej edícii druhej najprestížnejšej kontinentálnej súťaže klubov.

Paríž Saint-Germain (Fr.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 1:0 (0:0)
Gól: 63. Pastore, ŽK: 75. M. Sissoko - 90+. Kladrubský, rozhodoval: Courtney (Sev. Ír.)

Zostavy:
PSG: Douchez - Ceará, Lugano, Sakho, S. Armand - Bodmer, M. Sissoko - Ménez (75. Jallet), Pastore (87. Gameiro), Nene (75. Bahebeck) - Erdinc
Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Táborský (86. M. Kuzma) - Kladrubský, Guédé (90+. Štepanovský) - Milinkovič, Halenár, I. Žofčák (70. Lačný) - Šebo

Aktéri duelu sa od úvodných minút museli vyrovnať s vytrvalým mrholením, ktoré sťažilo situáciu pre technických hráčov. V 10. min domáci pohrozili Ménezom, ktorého pätičku zvnútra šestnástky zblokovala obrana belasých. Neskôr zastavil únik tohto francúzskeho reprezentanta píšťalka čiarového rozhodcu avizujúca postavenie mimo hry. O minútu neskôr nenaložil dobre so svojou príležitosťou Nene a najväčšiu príležitosť Saint-Germain v úvodnej štvrťhodine hry nevyužil ďalší Brazílčan Ceará, ktorého obstrel tesne minulu Hroššovu svätyňu. V ďalšom priebehu prvého dejstva sa osmelili aj Bratislavčania. Nádejne sa ukazoval predovšetkým únik Milinkoviča, ktorý sa však v kritickom momente rozhodol pre individuálny prienik namiesto prihrávky na Šeba, jeho snahu však zastavil domáci kapitán Sakho. V podobnej situácii sa na druhej strane ocitol v 21. min Nene, no o loptu ho v pokutovom území výborným sklzom obral Dobrotka. Fanúšikovia parížskeho mužstva sa radovali v 23. min, keď sa po priamom kope presadil Lugano. Uruguajčanova ekvilibristická hlavička ale napokon nemala vytúžený efekt, pretože rozhodcovia predtým odpískali ofsajd. Na konci prvej polhodiny boli blízko k otvoreniu skóre hostia, najprv (29. min) spadol v šestnástke Šebo bez penaltového rozuzlenia a onedlho takmer Halenár prekvapil prízemným pokusom z dvadsiatich metrov Doucheza. Hráči PSG sa chceli upokojiť ešte pred odchodom do kabín, Hroššo ale kryl Neneho i Lugaonove strely.

V 55. min vyskúšal šťastie Milinkovič, no našiel len pripraveného Doucheza. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr sa "štipľavou" strelou spred pokutového územia prezentoval Ménez. V priebehu jednej minúty mal dvakrát "gól na hlave" turecký legionár v službách PSG Erdinc, no domáci si museli na otvorenie skóre počkať. V 62. min zahodil tutovku Halenár, ktorý nikým netiesnený z hranice ôsmich metrov prestrelil. Z následnej kontry a centra zľava sa volejom presadil Pastore, ktorý našiel medzeru medzi Hroššovými nohami - 1:0. Domácim narástli po góle krídla a iba menšie nepresnosti im zabránili v navýšení skóre. Pološance Bratislavčanov neslávili úspech. V 79. ukázal aj domáci Bahebeck, že nie každá "stopercentná" príležitosť sa skončí loptou v sieti. V záverečnej desaťminútovke sa pasovačka Hada s Erdincom skončila pádom útočníka, ale Parížania nedostali výhodu pokutového kopu. Hroššo sa v závere dvakrát vyznamenal pri nebezpečných zakončeniach zverencov Antoina Kombouarého.

Hlasy:

Antoine Kombouaré (tréner Paríž Saint-Germain): "Ani v prvom zápase sme to nemali jednoduché, preto je pre nás víťazstvo veľkou satisfakciou. Vedeli sme, že musíme bodovať naplno a som rád, že sme túto misiu zvládli. Úspešný výsledok je dôležitý aj pre naše sebavedomie, cez víkend na nás čaká ťažký ligový duel s Bordeaux."

Vladimír Weiss st. (tréner ŠK Slovan Bratislava): "Bol to obojstranne výborný zápas. Mrzí ma, že Juraj Halenár, jeden z mojich najlepších hráčov, neskóroval, no z taktickej stránky sme duel zvládli veľmi dobre a som spokojný s našim výkonom. Moji zverenci hrali výborne, na ihrisku nechali srdce."

Petr Kašpar (generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava): "Odohrali sme kvalitný zápas, v ktorom sme boli parížskemu veľkoklubu vyrovnaným súperom. Škoda, že sa nám potvrdilo nedáš - dostaneš, Juraj Halenár mal obrovskú šancu a verím, že ak by ju premenil, neprehrali by sme. Celkovo som presvedčený, že sme odviedli dobrú prácu v obrannej fáze, gólman mal dobrý deň. Hanbu sme si určite neurobili."

Igor Žofčák (stredopoliar a kapitán ŠK Slovan Bratislava): "Bol to z našej strany dobrý zápas, škoda nevyužitej šance, následne sme inkasovali. Mrzí nás to. Hrali sme zodpovedne, prechádzali sme do rýchlych protiútokov, škoda, že nám aspoň jeden z nich nevyšiel. Tréner sa nám po zápase poďakoval."

Karim Guédé (stredopoliar ŠK Slovan Bratislava): "Je to škoda, remíza by bola pre nás dobrým a na základe priebehu hry aj spravodlivým výsledkom. Hrali sme dobre, mali sme aj sľubné šance, no nedali sme gól. Rozhodujúcim faktorom bol gól domácich. Parížania majú vysokú kvalitu, ale boli sme pre nich vyrovnaným súperom."

Jiří Kladrubský (streodpoliar ŠK Slovan Bratislava): "Je to škoda, ukázalo sa, že na bod sme mali. Cení sa, že sme s európskym veľkoklubom dokázali uhrať vyrovnanú partiu, počítajú sa však body. Vo zvyšných dueloch sa budeme opäť zameriavať na kvalitnú hru zozadu, súperom nemôžeme zbytočne uľahčovať prácu a snáď si sami vypracujeme nejaké šance." 


Tabuľka F-skupiny:
1. Bilbao 4 3 1 0 7:3 10
2. PSG 4 2 1 1 4:3 7
3. Salzburg 4 1 1 2 6:6 4
4. Slovan 4 0 1 3 1:6 1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok