V hustej hmle havarovalo kazašské lietadlo, zahynulo vyše 20 ľudí

TASR, TA3
29.1.2013 11:10

Havária lietadla kazašskej leteckej spoločnosti SCAT si dnes vyžiadala 22 obetí, keď stroj na vnútroštátnej linke spadol neďaleko bývalej kazašskej metropoly Almaty.

V hustej hmle havarovalo kazašské lietadlo, zahynulo vyše 20 ľudí
TA3

Námestník šéfa kazašského úradu pre výnimočné situácie Jurij Iľjin v telefonickom rozhovore s agentúrou Reuters z miesta nešťastia pri obci Kyzyl-Tu uviedol, že zahynulo všetkých 22 ľudí na palube.

"Nedošlo k výbuchu ani požiaru. Lietadlo sa len zrútilo na zem," konštatoval Iľjin. Podľa ruskej agentúry Interfax, odvolávajúcej sa na ten istý zdroj, sa v lietadle nachádzalo päť členov posádky, ostatní boli cestujúci. Stroj podľa kazašskej agentúry smeroval z letiska v meste Kokčetau na severe Kazachstanu do Almaty, bývalého hlavného mesta stredoázijskej republiky.

V čase incidentu bolo Almaty a okolie zahalené do hustej hmly, napísal spravodajský server ruskej televízie. Príčina havárie nebola bezprostredne známa.

Lietadlo sa stratilo z radarov dispečerov o 13.15 h miestneho času (08:15 SEČ). Kazašská agentúra Tengri uviedla, že išlo o lietadlo typu Bombardier CRJ-200, vyrobené v Kanade.

Minulý mesiac prišlo v Kazachstane pri leteckom nešťastí o život 27 ľudí pri páde armádneho lietadla neďaleko mesta Šymkent na juhu krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok