Jeremy Renner podstúpil operáciu. Po nehode pri odpratávaní snehu je vo vážnom stave

ta3 čtk
3.1.2023 07:47

Americký herec Jeremy Renner, ktorý v nedeľu utrpel vážne zranenie pri odpratávaní snehu, podstúpil operáciu. Jeho stav je stále kritický, ale stabilný, povedala médiám jeho hovorkyňa Samantha Mastová. Renner podľa nej utrpel tupé poranenie hrudníka a bližšie neupresnené ortopedické zranenia a zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Jeremy Renner podstúpil operáciu. Po nehode pri odpratávaní snehu je vo vážnom stave
TASR/AP

Renner, známy okrem iného z filmu Avengers: Endgame a ďalších marveloviek, bol v nedeľu po nehode pri odpratávaní snehu pri svojom dome v Nevade letecky prevezený do nemocnice. Nie je jasné, ako k zraneniu prišiel. Na severozápade Nevady, kde vlastní dom, však na konci roka napadlo veľké množstvo snehu.

"Jeremyho rodina by rada vyjadrila vďaku neuveriteľným lekárom a zdravotným sestrám, ktorí sa o neho starali," uviedla vo vyhlásení Mastová. Rodina tiež poďakovala miestnej polícii aj hasičom a dodala, že je "nesmierne ohromená a oceňuje príval lásky a podpory od jeho fanúšikov".

Renner pred nehodou odpratal cestu pred svojím domom v nevadskom Rene pomocou svojho snežného pluhu, aby sa jeho rodina mohla dostať von po silnej búrke, uviedla BBC. Jediným účastníkom nehody bol 51-ročný herec, uviedol úrad šerifa okresu Washoe a dodal, že prípad vyšetruje.

Bulvárny web TMZ uviedol, že Rennerovi na mieste pomáhali susedia, z ktorých jeden bol lekár. Jeho rodina vo vyhlásení poďakovala "rodinám Caranovcom a Murdockovcom". Spojené štáty cez novoročný víkend zasiahla silná snehová búrka, pri ktorej v ôsmich štátoch zahynulo najmenej 60 ľudí. Tisíce domácností postihli výpadky prúdu a cestovanie bolo veľmi obmedzené.

Dvojnásobný držiteľ nominácie na Oscara Renner je známy predovšetkým vďaka úlohe Clinta Bartona alebo Hawkeye z dielne americkej spoločnosti Marvel Studios. Zahral si v niekoľkých filmoch o superhrdinoch Avengers a v spin-off televíznom seriáli Hawkeye. Renner si meno urobil aj výkonmi vo filmoch zo série Mission: Impossible. Na Oscara bol nominovaný za hlavnú úlohu v dráme z vojny v Iraku Smrť čaká všade a vedľajšiu úlohu v snímke Mesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok