NHL: Anaheim v zostave bez Regendu prehral s Philadelphiou, Colorado podľahlo Vegas

ta3 tasr
3.1.2023 07:02

Hokejisti Anaheimu v zostave bez slovenského útočníks Pavla Regendu prehrali v noci na utorok v NHL s Philadelphiou 1:4. Oporou Flyers bol brankár Samuel Ersson, ktorý vykryl 28 striel. Colorado podľahlo Vegas 2:3, dva góly hostí vsietil Nicolas Roy.

NHL: Anaheim v zostave bez Regendu prehral s Philadelphiou, Colorado podľahlo Vegas
TASR/AP

Philadelphia dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Travis Konecny a Joel Farabee si pripísali na konto gól i asistenciu, Noah Cates a Kevin Hayes zaznamenali po dve asistencie. "V každom zápase budeme tvrdo pracovať, aby sme zvíťazili. Mám pocit, že sa vraciame späť k výkonom, ktoré sme predvádzali na začiatku sezóny," povedal hosťujúci útočník Konecny pre nhl.com. Anaheim prehral piaty z uplynulých šiestich duelov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 15. miesto. "V zápase rozhodli maličkosti. Hrali jednoducho a dokázali využiť naše chyby," uviedol 29-ročný Strome, ktorý bol jediným strelcom "káčerov" v stretnutí: "Každý z nás sa musí zlepšiť a odovzdať všetko už na tréningoch."

Vegas Golden Knights rozhodli o triumfe na ľade Colorada v druhej tretine, obhajcom Stanleyho pohára sa v záverečnom dejstve podarilo už iba znížiť. Hostia získali v tomto ročníku 54 bodov a sú na prvej priečke Západnej konferencie. "Súper začal lepšie ako my a nemôžete mu dovoliť dostať sa do dvojgólového náskoku, pretože potom by to už bolo ťažké. Rozhodujúca bola druhá tretina, v ktorej sme si vytvorili náskok a už kontrolovali zápas," skonštatoval tréner hostí Bruce Cassidy. "Lavíny" neuspeli vo štvrtom zápase za sebou a v druhom stretnutí nedali viac ako dva góly. "Duel sme si prehrali v druhej časti. Strácali sme veľa pukov a hralo sa príliš často v našom obrannom pásme," uviedol domáci kouč Jared Bednar.

Boston Bruins zvíťazil v zápase Winter Classic nad Pittsburghom Penguins 2:1. Duel sa hral na bejzbalovom štadióne Fenway Park, ktorý je domovský štadión bejzbalistov Boston Red Sox. Jednou z osobností, ktoré sa postarali o čestné buly, bol bývalý slovenský obranca Zdeno Chára. Oba góly Bostonu strelil v tretej tretine útočník Jake DeBrusk. Domáci potvrdil pozíciu najlepšieho tímu doterajšieho priebehu základnej časti. "Bola to veľká udalosť a aj splnený sen. Myslím si, že sme v tretej tretine ukázali, aký silný sme tím," povedal DeBrusk.

Oba tímy nastúpili v špeciálnych sadách dresov. "Tučniaci" nimi odkázali na tím Pittsburgh Pirates z roku 1925, ktorý nosil na bielom podklade zlaté logo s dominantným písmenom "P." Bruins sa inšpirovali svojím pôvodným logom, ktoré používali v roku 1949, ku ktorému pridali nápis "Boston" a medvediu hlavu. Pittsburgh prehral piaty duel za sebou a patrí mu 8. miesto vo Východnej konferencii. Penguins si na Winter Classic zahrali tretíkrát a majú bilanciu 1-2, keďže v roku 2008 triumfovali nad Buffalom (2:1 sn) a v 2011 nestačili na Washington (1:3). "Bol to neskutočný zážitok, pretože nie každý si zahrá na takejto hokejovej udalosti. Mám šťastie, že sa mi to podarilo druhýkrát za sebou," uviedol hosťujúci útočník Kasperi Kapanen.

výsledky NHL:

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 2:1

Anaheim - Philadelphia 1:4

Colorado - Vegas 2:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok