FOTO: Vietnam po pandémii láka späť turistov. Pýši sa najdlhším preskleným mostom na svete

ta3 čtk
2.1.2023 07:07

Jedným z objektov, na ktoré sa Vietnam snaží nalákať späť turistov po obmedzeniach spôsobených pandémiou covidu-19, je most Bach Long (v preklade Biely drak). Tento presklený most je dlhý 632 metrov a podľa Guinnessovej knihy rekordov je najdlhší na svete, napísal spravodajský server Business Insider.

FOTO: Vietnam po pandémii láka späť turistov. Pýši sa najdlhším preskleným mostom na svete
Profimedia

Most sa týči vo výške 150 metrov nad zeleným údolím v provincii Son La, ktorá leží pri laoských hraniciach. Tvoria ho tri vrstvy 40 milimetrov hrubého temperovaného skla a unesie asi 500 ľudí naraz. Spoločnosť, ktorá ho vybudovala, konštrukciu testovala s pomocou ťažkých vozidiel a nákladných áut. A z bezpečnostných dôvodov sa na ňom smie chodiť len jedným smerom.

Tento presklený most pre peších zahájil prevádzku vlani na konci apríla, ale reakcie návštevníkov sú zmiešané. Niektorí sú nadšení, iní majú obavy a boja sa na sklo šliapnuť. Vstupenka stojí cez víkend v prepočte asi 26 eur pre dospelého a 18 eur pre dieťa. Ceny počas všedných dní sú nižšie a deti vysoké do jedného metra majú vstup zadarmo.

Originálny objekt je jedným zo spôsobov, ako sa Vietnam snaží prilákať späť turistov po dvoch rokoch obmedzení kvôli pandémii covidu-19. Krajina v marci 2020 uzavrela hranice a prestala vydávať turistické víza, pre zahraničných turistov sa znovu otvorila vlani v marci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok