Lens pripravil PSG prvú prehru a na lídra stráca už len štyri body

ta3 tasr
1.1.2023 23:03

Futbalisti Paríža St. Germain utrpeli prvú prehru v tejto sezóne najvyššej francúzskej súťaže. V nedeľňajšom šlágri 17. kola Ligue 1 podľahol obhajca titulu a líder na ihrisku druhého tímu tabuľky Racingu Lens 1:3. Oba tímy od seba delia už len štyri body.

Lens pripravil PSG prvú prehru a na lídra stráca už len štyri body
TASR/AP

PSG nastúpil bez dvojice ofenzívnych ťahúňov. Lionel Messi dostal voľno po triumfe Argentíny na MS a v zostave hostí chýbal aj Neymar, ktorý v minulom kole proti Štrasburgu inkasoval červenú kartu. Favorita "schladil" už v 5. minúte Przemyslaw Frankowski a hoci o chvíľu vyrovnal Hugo Ekitike, Lens si ešte v prvom polčase vzal vedenie späť. Náskok domácich na 3:1 zvýšil krátko po prestávke Alexis-Claude Maurice. Pablo Sarabia mohol zdramatizovať duel, ale brankár Lens na čiare zneškodnil jeho pokus. Jeho tím vyhral aj ôsmy domáci ligový zápas v tejto sezóne.

Parížania našli premožiteľa po vyše deviatich mesiacoch. Naposledy ich dokázali zdolať 20. marca v minulej sezóne Ligue 1 hráči Monaca (2:1). Séria PSG bez prehry trvala 32 súťažných zápasov (38 s prípravnými). Toulouse sa dočkalo prvého víťazstva od polovice októbra, keď triumfovalo na domácom trávniku nad Ajacciom 2:0 aj vďaka jednému presnému zásahu bývalého útočníka bratislavského Slovana Rafaela Rataa. Toulouse ukončilo sériu štyroch prehier a celkovo piatich ligových súbojov bez víťazstva.

Monaco sa v neúplnej tabuľke posunulo na štvrtú priečku pred Rennes po víťazstve 1:0 nad Brestom, ktoré zariadil ruský stredopoliar Aleksandr Golovin. Clermont uspel v lige za tri body prvýkrát od 9. októbra po tom, ako v regionálnom derby zvíťazil na trávniku Olympique Lyon 1:0. O zisku troch bodov pre hostí rozhodol v závere z jedenástky Muhammed Cham. Clermont sa vďaka triumfu posunul na 9. miesto, Lyon je ôsmy.

Ligue 1 - 17. kolo:
Racing Lens - Paríž SG 3:1 (2:1)
Góly: 5. Frankowski, 28. Openda, 48. Claude-Maurice - 8. Ekitike

Olympique Lyon - Clermont Foot 63  0:1 (0:0)
Gól: 86. Cham (z 11 m)

FC Toulouse - AC Ajaccio 2:0 (0:0)
Góly: 46. Ratao, 62. Dejaegere

FC Nantes - AJ Auxerre 1:0 (0:0)
Gól: 74. Coco

Angers SCO - FC Lorient 1:2 (1:0)
Góly: 10. Sima - 79. Sima (vlastný), 88. Le Fee

AS Monaco - Stade Brest 1:0 (0:0)
Gól: 54. Golovin

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok