V centre Nitry počas silvestrovskej noci horelo, jedna osoba skončila v nemocnici

ta3 tasr
1.1.2023 12:11

Počas silvestrovskej noci hasiči likvidovali po celom Slovensku 77 požiarov. Približne polovicu z nich spôsobila pyrotechnika. Asi najhoršiu noc a prvé hodiny nového roka, prežili desiatky obyvateľov nitrianskej bytovky. Požiar v širšom centre mesta vypukol asi hodinu a pol po polnoci. Z drevenej strechy administratívnej budovy sa rýchlo šíril aj ďalej do bytov.

"Hasiči boli privolaní k požiaru krátko po 1.30 h. Zasahujúci príslušníci evakuovali z objektu na voľné priestranstvo 50 osôb. Pri požiari zasahovali takmer tri desiatky profesionálnych hasičov," uviedla Križanová.

Ako doplnila, hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať krátko po 11.00 h. "Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave. Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200.000 eur," informovala Križanová.

Vyhlásili mimioriadnu situáciu

Po požiari, ktorý v noci vypukol v časti polyfunkčného objektu Polygon, vyhlásili mimoriadnu situáciu. Informoval o tom primátor mesta Marek Hattas na sociálnej sieti. Ako uviedol, napriek veľkému rozsahu si požiar nevyžiadal žiadne obete. "V nemocnici skončila jedna osoba. Požiar vypukol približne o pol druhej ráno, hasiči s ním bojovali viac ako štyri hodiny. Nadránom sa do pomoci obyvateľom postihnutých bytov zapojil mestský úrad (MsÚ) v Nitre," doplnil Hattas.

Mesto doposiaľ v koordinácii s ďalšími zložkami vykonalo viaceré kroky. "Otvorili sme obyvateľom postihnutých bytov neďalekú budovu MsÚ v Nitre, kde sme im poskytli základný servis," informoval primátor. 

Ako doplnil, zasadol krízový štáb a na základe vyhlásenej mimoriadnej situácie mohli dotknutým osobám poskytnúť náhradné ubytovanie v zariadení na Levickej ulici. "Celkovo ide o deväť osôb. Mesto aktuálne rieši aj prípadnú materiálnu pomoc a dáva dohromady informácie, čo presne títo ľudia po materiálnej stránke potrebujú," uviedol primátor.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok