Fico kritizoval stav krajiny: Slovensko potrebuje zmenu. Smer chce opäť vládnuť

ta3 tasr
1.1.2023 11:10

Slovensko nevyhnutne potrebuje zmenu, aby sa približovalo krajine, akú chceli budovať pri jej začiatku, 1. januára 1993. V príhovore na sociálnej sieti to zdôraznil predseda strany Smer-SD Robert Fico. Kritizoval v ňom súčasnú garnitúru, ktorá podľa neho neguje princípy, na ktorých malo samostatné Slovensko stáť.

redfgv
TASR/Jakub Kotian

Zvýraznil v tejto súvislosti suverenitu krajiny, ale aj sociálny charakter štátu. "Ďalšie oslabovanie štandardu sociálneho štátu je pre nás neprijateľné," zdôraznil Fico s poukázaním na znižujúcu sa životnú úroveň a negatívny dosah zdražovania, voči ktorému podľa neho vláda neprijala adekvátne opatrenia.

Fico takisto mieni, že právny štát doteraz nebol konfrontovaný s toľkým množstvom nálezov o porušení ľudských práv. Zdôraznil tiež, že sa musia skončiť "klamstvá šírená vládnou propagandou o prepojení vraždy novinára Jána Kuciaka s vládnutím Smeru, rovnako tak klamstvá o miliardových rozkrádaniach".

"Na tých hrubých klamstvách, na ktorých súčasná vládna garnitúra postavila svoje volebné víťazstvo v roku 2020, nie je ani zrnko pravdy," vyhlásil šéf Smeru. Poukázal pritom na to, že i orgány činné v trestnom konaní, v konaní ktorých vidí aj politickú objednávku, "nedokázali nič z týchto hrubých obvinení potvrdiť".

Fico zároveň odmietol proklamácie o demokracii a demokratoch z úst svojich politických oponentov, argumentuje, že práve tí, ktorí vehementne vyzývajú na ochranu demokracie, sa najviac boja najväčšieho výdobytku demokracie, referenda. Práve prostredníctvom januárového referenda vidí Fico jedinú cestu, ako krajinu priblížiť k predčasným, demokratickým voľbám. "Áno, strana Smer-SD chce viesť opäť Slovensko, ale len na základe demokratických volieb a hlasu voličov," upozornil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok