Zomrela slávna americká televízna moderátorka Barbara Waltersová

ta3 čtk
31.12.2022 14:22

Vo veku 93 rokov zomrela niekdajšia významná americká televízna moderátorka Barbara Waltersová. Oznámila to v noci na dnešok stanica ABC News, kde Waltersová pracovala. Novinárka sa preslávila televíznymi rozhovormi s vplyvnými osobnosťami a celebritami. V 70. rokoch minulého storočia sa stala prvou moderátorkou večerných televíznych správ v Spojených štátoch. Zomrela v piatok vo svojom dome v New Yorku.

Zomrela slávna americká televízna moderátorka Barbara Waltersová
AP

Waltersová pracovala najskôr od 60. rokov minulého storočia pre stanicu NBC, do ABC News nastúpila v roku 1976. Hlásila tam okrem iného správy a viedla rôzne debaty vrátane prezidentskej v roku 1984. Od konca 90. rokov do roku 2014 tam moderovala program The View. Neskôr ostala jeho producentkou a príležitostne stále robila rozhovory, uvádza ABC News.

Waltersová prinútila k rozhovorom všetkých amerických prezidentov od Richarda Nixona po Baracka Obamu aj ich manželky.

Vyspovedala tiež okrem iného bývalého kubánskeho vodcu Fidela Castra, britskú premiérku Margaret Thatcherovú, irackého diktátora Saddáma Hussajna, iránskeho šáha Rézu Pahlávího alebo súčasného ruského prezidenta Vladimira Putina.

K jej najväčším úspechom patrí interview so stážistkou v Bielom dome Monikou Lewinskou v roku 1999. Waltersová podľa ABC News získala počas svojej desaťročia trvajúcej kariéry 12 cien Emmy. Jej exkluzívne rozhovory so slávnymi a mocnými jej samotnej priniesli status celebrity, napísala dnes agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok