V Juhoafrickej republike si uctili pamiatku obetí po explózii cisterny, zomrelo už 34 ľudí

TA3 ČTK
30.12.2022 18:02

V Juhoafrickej republike v piatok pri omši uctili pamiatku obetí nehody cisternového vozidla so skvapalneným plynom, ktoré explodovalo na Štedrý deň neďaleko Johannesburgu. Nehoda už má 34 obetí, vrátane detí, oznámil v piatok podľa AFP juhoafrický minister zdravotníctva. Stredajšia bilancia uvádzala 26 mŕtvych.

V Juhoafrickej republike si uctili pamiatku obetí po explózii cisterny, zomrelo už 34 ľudí
TASR/AP

Omša na počesť obetí sa konala v komunitnom centre v Boksburgu, kde sa tragédiá stala. Akcia v zaplnenom kostole začala symbolickým zapálením 34 sviečok, osobne sa zúčastnil minister zdravotníctva. 

Prezident Cyril Ramaphosa sľúbil prešetrenie nehody a pomoc pre pozostalých. Medzi obeťami sú aj ľudia, ktorí sa prišli pozrieť na nehodu cisterny. Podľa v piatok zverejnených zoznamov zomreli aj deti, najmladšie malo deväť rokov.

Nákladné auto explodovalo po tom, čo uviazlo pod mostom neďaleko nemocnice v meste Boksburg, asi 40 kilometrov od Johannesburgu. Mohutná explózia a následný požiar zničili všetko v okolí 500 metrov; zasiahnutá bola aj nemocnica, kde utrpelo popáleniny 24 pacientov a 13 zdravotníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok