Ordinácia v Anglicku chcela pacientom rozposlať vianočné priania. Máte rakovinu, napísala omylom

TA3 ČTK
29.12.2022 19:53

Jedna ordinácia na severe Anglicka pacientom namiesto vianočného priania na mobilné telefóny nedopatrením rozposlala SMS s desivým oznámením: Máte agresívnu rakovinu pľúc s metastázami. O prípade vo štvrtok informoval bulvárny denník The Sun.

mobil sms 1140 (TASR)
TASR

"Diagnóza: agresívna rakovina pľúc s metastázami." Krátka textová správa zo zdravotného strediska v Askerne neďaleko mesta Doncaster na severe Anglicka vydesila stovky osôb 23. decembra o 15:49 miestneho času. Pacienti boli vyzvaní na vyplnenie príslušných formulárov a text končil stručným poďakovaním. O 16:11 prišla ďalšia správa, tentoraz s "úprimným ospravedlnením" za pôvodné oznámenie. "Bolo vám poslané omylom. Náš odkaz mal znieť nasledovne: Prajeme vám veselé Vianoce a šťastný nový rok."

Niektorí pacienti zverejnili na facebooku snímku displeja so správou a pridali rozhorčený komentár. "Ďalšia obrovská chyba mizerných lekárov," napísal jeden z príjemcov nemilej diagnózy Carl Chegwin.

Podľa denníka The Sun bol medzi adresátmi aj 57-ročný otec rodiny Chris Reed, ktorý skutočne čakal na výsledky rozboru, ktorý mal určiť, či má rakovinu pľúc. Muž denníku povedal, že sa snažil do ordinácie dovolať, ale linka bola obsadená. Vydal sa teda priamo do lekárskeho strediska, kde mu oznámili, že jeho výsledky analýzy sú negatívne.

Incident sa odohral v čase stále napätejších vzťahov medzi britskými občanmi a ich praktickými lekármi preťaženými po rokoch úsporných opatrení v systéme verejného zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok