Rusko hlási ďalšie zostrelenie dronu pri Engelse. Mesto leží asi 500 kilometrov od Ukrajiny

TA3 ČTK
29.12.2022 15:55

Pri Engelse v ruskej Saratovskej oblasti ruská protivzdušná obrana zostrelila dron, informoval vo štvrtok podľa agentúry TASS gubernátor oblasti Roman Busargin. Podľa gubernátora spôsobili časti zničeného dronu materiálne škody v rezidenčnej oblasti, ujmu na zdraví nikto neutrpel.

Rusko hlási ďalšie zostrelenie dronu pri Engelse. Mesto leží asi 500 kilometrov od Ukrajiny
TASR/AP (ilu)

Ide už o niekoľkokrát podobný incident pri Engelse, na ktorého vojenskom letisku sa nachádzajú bombardéry používané na útoky na Ukrajinu. Mesto leží asi 500 kilometrov vzdušnou čiarou od ukrajinskej hranice.

"Pri dopade častí (dronu) bol poškodený plot rodinného domu, automobil a garáž. V jednom z domov sa rozbilo balkónové okno. Ďalšie škody nie sú," povedal Busargin. 

Zdôraznil tiež, že obyvateľom oblasti nehrozí žiadne nebezpečenstvo a že správy o evakuácii materských škôlok, ktoré sa podľa neho šírili na internete, nie sú pravdivé.

Za december ide už o tretí dronový útok v Engelse alebo v jeho okolí. V pondelok ruské ministerstvo obrany informovalo, že na tamojšej leteckej základni zomreli traja vojaci, keď na miesto dopadli časti zostreleného ukrajinského dronu. Terčom útoku sa základňa stala aj 5. decembra, kedy na nej podľa informácií zo sociálnych sietí drony poškodili dva bombardéry Tu-95.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok