Krajská prokuratúra v Prešove zverejnila anonymizované uznesenie k vyšetrovaniu smrti Lučanského

ta3 TASR
29.12.2022 12:17

Krajská prokuratúra v Prešove zverejnila na webe anonymizované uznesenie k zastaveniu trestného stíhania v prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Milan Lučanský
TASR/ Pavol Zachar

Prokuratúra zároveň požiadala o korektný prístup k informovaniu verejnosti o celospoločensky citlivých trestných veciach. "Bez prvkov bulvarizácie témy a tendenčných názvov článkov, podsúvajúcich verejnosti názor o existencii systémových chýb v rezorte prokuratúry," podotkla.

Spôsob a rozsah informovania verejnosti "o rozhodnutí v trestnej veci poškodeného M. L." podľa nej v plnom rozsahu zodpovedá pravidlám informovania verejnosti v demokratickom a právnom štáte.

Krajská prokuratúra v Prešove koncom novembra vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou Lučanského. Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby. Rozhodnutie je právoplatné. Lučanský zomrel 30. decembra 2020 potom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok