V kambodžskom hoteli s kasínom vypukol požiar. O život prišlo najmenej 19 ľudí

ta3 TASR
29.12.2022 08:56

Počet obetí mohutného požiaru v kasíne a hoteli v Kambodži stúpol na 19. Ďalších 50 ľudí je zranených. Ďalší ľudia sú ale stále nezvestní a bilancia obetí tak zrejme porastie, keď sa hasiči a záchranári dostanú do zatiaľ neprístupných častí budov. Mnoho zranených je navyše vo veľmi vážnom až kritickom stave, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na kambodžskú políciu.

V kambodžskom hoteli s kasínom vypukol požiar. O život prišlo najmenej 19 ľudí
TASR/AP

"V tejto fáze máme potvrdených 19 mŕtvych. Celkový počet obetí sa môže ešte zvyšovať," povedal AFP Sek Sokhomm, riaditeľ informačnej služby kambodžskej provincie Banteaymeanchey.

Požiar, ktorý v podniku nazvanom Grand Diamond City vypukol po polnoci miestneho času, sa hasičom podarilo uhasiť až o druhej popoludní, teda po viac ako 12 hodinách. Jeho príčiny zatiaľ nie sú známe. Na mieste podľa úradov zasahovali posádky 11 hasičských vozidiel a 360 záchranárov, pomáhajú aj hasiči zo susedného Thajska.

Snímky zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú obrovský komplex zachvátený plameňmi. Na videách potom je vidieť, ako ľudia zrejme skáču z okien a striech viac ako desaťpodlažných budov po tom, čo ich oheň uväznil vo vnútri.

Podľa kambodžskej polície pracuje v Grand Diamond City približne 400 ľudí a podľa miestnych médií sa v čase vypuknutia požiaru v budove nachádzali cudzinci. Podľa thajskej televízie PBS zostalo v komplexe uväznených 50 Thajcov, medzi nimi boli členovia personálu aj hostia.

"Požiar je mohutný a vypukol v kasíne, kam je pre naše vodné delá ťažké sa dostať. Preto trvalo jeho hasenie tak dlho," povedal agentúre AP jeden z hasičov. "Teraz sa snažíme dostať von z budovy mŕtve telá. Nemyslíme si, že vo vnútri niekto prežil, pretože je tam veľmi hustý dym. Aj záchranári musia mať zodpovedajúce vybavenie, inak by vo vnútri nemohli vôbec dýchať," dodal jeden z členov záchranného tímu.

V Poipete vyrástlo mnoho kasín. Za účelom legálneho hazardu sa tam schádzajú thajskí zákazníci - kasína sú totiž v ich vlasti zakázané, podotkla AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok