NHL: New Jersey doma podľahlo Bostonu. Tatar asistoval pri jedinom góle Devils

ta3 TASR
29.12.2022 07:11

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar si v noci na štvrtok pripísal v NHL asistenciu. Jeho tím New Jersey však prehral doma s lídrom ligy Bostonom 1:3. Tampa Bay s Erikom Černákom zdolala Montreal v zostave s Jurajom Slafkovským 4:1. Calgary uspelo s Adamom Ružičkom na ľade Seattlu 3:2.

NHL: New Jersey doma podľahlo Bostonu. Tatar asistoval pri jedinom góle Devils
AP Photo/Frank Franklin II

Devils prehrali ôsmy z uplynulých deviatich zápasov, keď ich jediný gól v stretnutí s Bruins zaznamenal Nico Hischier. Ten v 47. minúte vyrovnal na 1:1 po prihrávke Tatara. Tridsaťdvaročný Slovák odohral 16:33 min, počas ktorých vyslal jednu strelu na súperovu bránku, pripísal si jeden hit a mínusový bod. Útočník domácich dosiahol 20. bod v sezóne (9+11), odohral 35 duelov. Víťazný presný zásah hostí dal však v 56. min Patrice Bergeron, v 59. min pridal poistku do prázdnej bránky Pavel Zacha. "Všetko je podľa mňa o procese a detailoch. To je naša identita. Musíme sa ďalej na to sústrediť a vďaka tomu dokážeme víťaziť," povedal kanadský útočník Bergeron pre nhl.com.

K víťazstvu Tampy Bay nad Montrealom pomohol dvoma gólmi Brayden Point, domáci brankár Andrej Vasilevskij inkasoval z 26 striel iba raz, keď ho v 58. minúte prekonal Kaiden Guhle. Na oboch stranách sa v tretej formácii predstavili Slováci. Obranca domácich Černák odohral 21:09 min, zaznamenal štyri hity a mínusový bod. Útočník hostí Slafkovský hral 14:33 min a pripísal si jednu strelu, päť hitov a "mínusku". Canadiens prehrali tretí zápas v rade a nedarí sa im v presilových hrách. Proti Tampe nevyužili ani jednu z piatich možností a z predchádzajúcich jedenástich duelov dokázali skórovať len v dvoch z celkových 37 početných výhod. "Zápasy prehrávame počas hry so špeciálnymi formáciami. Snažíme sa na tom pracovať a zlepšovať to. Momentálne sme však preto neúspešní a strácame body," uviedol tréner hostí Martin St. Louis.

Ružička sa objavil opäť v štvrtom útoku a pri víťazstve Calgary na ľade Seattlu 3:2 odohral 13:43 minúty. Slovenský útočník si pripísal dve strely na bránu, jeden hit a vyhral polovicu svojich vhadzovaní. O triumfe hostí rozhodol Jonathan Huberdeau osem minút pred koncom tretej tretiny. Domácim nepomohlo ani 41 zákrokov brankára Philippa Grubauera a prehrali v druhom stretnutí za sebou.

Pavol Regenda nebol na súpiske Anaheimu, ktorý doma zdolal Vegas 3:2 po nájazdoch. Ducks viedli 2:0 po dvoch góloch 32-ročného útočníka Adama Henriquea. Tomu asistovali pri oboch presných zásahoch Trevor Zegras a Troy Terry, ktorí boli úspešní aj v nájazdoch. Anaheim triumfoval po troch prehrách, naopak hostia neuspeli v druhom zápase po sebe. Domáci brankár John Gibson predviedol 49 úspešných zákrokov. "To je moja práca a snažím sa stále, čo najviac pomôcť mužstvu. Tím predviedol dobrý výkon a teším sa, že som prispel k víťazsvu v okamihoch, keď to potreboval," skonštatoval Gibson. "Zlyhali sme v našich príležitostiach a nakoniec to je hlavný rozdiel v zápase," povedal tréner hostí Bruce Cassidy.

Detroit otočil zápas v Pittsburghu napriek tomu, že po prvej tretine prehrával 0:4. Hostia triumfovali 5:4 po predĺžení, keď víťazný gól zaznamenal v 63. minúte Jake Walman. "Bola to skvelá hra. Myslím si, že chlapci ukázali veľa odolnosti. Po prvej tretine sme vedeli, že to nie je dosť dobré, našťastie sme to potom otočili," povedal Walman. "Červené krídla" uspeli v druhom stretnutí po sebe a sú len druhým tímom, ktorý v sezóne zvíťazil aj keď zaostával o štyri góly. Vancouver vyhral 5. decembra 7:6 po predĺžení nad Montrealom Canadiens po tom, čo už v 17. minúte mal štvorgólové manko na svojho súpera. "Tučniaci" síce zabodovali, ale v uplynulých troch dueloch nedokázali zvíťaziť. "Je to pre nás opäť veľká lekcia. Máme skúsený tím, no musíme hrať dobre počas celého zápasu," uviedol útočník domácich Jevgenij Malkin.

Výsledky zápasov NHL: 

Tampa Bay - Montreal 4:1

New Jersey - Boston 1:3

Pittsburgh - Detroit 4:5 pp

Anaheim - Vegas 3:2 pp a sn

Seattle - Calgary 2:3 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok